Atalay: 10 madde konusunda bir bilgim yok

AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, HDP Eş Genel Başkanı emirtaş tarafından açıklanan 10 maddelik yol haritasına ilişkin çalışma yürütüldüğünü belirterek “Diyaloglarda sorun olmadığını biliyorum” dedi.

Atalay: 10 madde konusunda bir bilgim yok

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, AKP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Atalay’ın açıklamaları şöyle:

“Bu konuda diyaloglar devam ediyor, bu konudaki açıklamanın hükümetimiz tarafından yapılmasını tercih ediyorum. Hükümetimiz tarafından açıklama yapılmadan, parti sözcüsü olarak bir şey söylemem uygun değil.

“İçeriğe ilişkin ben şu anda, 10 madde konusunda bir bilgim yok. Şu günlerde yoğun şekilde bu konuların çalışıldığını biliyorum. Diyaloglarda sorun olmadığını biliyorum. Herhalde önümüzdeki günlerde gelişmelerle ilgili hükümetimizden daha aydınlatıcı bir açıklama alırız.”

Demirtaş ne demişti?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CNNTürk’te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan’ın sorularını cevapladı.

Demirtaş programda hükümet ile İmralı arasındaki taslak metindeki 10 maddeyi açıkladı.

Demirtaş ayrıca,”Diyalog aşamasından müzakare aşamasına geçilecekti. Taraflar birbirlerine projeler sunup, ortak bir mutabakat çıkaracaklardı. Bu kamuoyula paylaşılacaktı. Bu konuda anlaşılmıştı. Maalesef bu konuda İmralı’da ciddi bir mesafe alınamadı” demişti.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER