Soma İmbat'ta bir madenci daha öldü

Manisa’nın Soma ilçesindeki İmbat Madencilik’te kafasına topan (taş) düşen Yusuf Çakıroğlu isimli işçi hayatını kaybetti.

Soma İmbat'ta bir madenci daha öldü

Manisa’nın Soma ilçesindeki İmbat Madencilikte sabah saat 6:00 sıralarında kafasına topan (taş) düşen Yusuf Çakıroğlu isimli işçi hayatını kaybetti.

Soma’da 13 Mayıs 2014’de 301 işçinin yaşamını yitirdiği Eynez ocağında meydana gelen iş cinayetiyle ilgili daha önce eksiklikler nedeniyle reddedilen iddianame dün tamamlanarak Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.

Eski Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, tutuksuz sanıkların cezalarının yetersiz olduğunu ve kamu görevlilerinin yargılanmasını talep etti.

İş cinayetiyle ilgili hazırlanan iddianamede 8’i tutuklu, 37’si tutuksuz 45 şüpheli hakkında dava açılması talep edildi.

230 sayfalık İddianamede tutuklu Soma A.Ş. sahibi Can Gürkan, vardiya amirleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık, İsmail Adalı, Genel Müdür Ramazan Doğru, teknik nezaretçi Ertan Ersoy, İşletme Müdürü Akın Çelik ve maden teknisyeni Mehmet Ali Günay Çelik’in TCK 81’inci maddesinde yer alan “olası kasıtla insan öldürme ve yaralama” suçunu işledikleri belirtildi.

Geri kalan tutuksuz sanıklar TCK 85/2’den yani “bilinçli taksirle insan öldürmek”ten suçlandı.

Tutuklu sekiz şüphelilerin 301 kez 20 ile 25 yıl, 161 kez de 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezalandırılmaları, geri kalan 37 tutuksuz şüphenin ise 2 ile 20 yıl arası hapisle cezalandırılması talep edildi. Ayrıca iddianamede 161 yaralı işçi mağdur müşteki olarak yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER