Buldan, açıklamanın sarkmasında hükümeti işaret etti

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, “Sekretarya geç oluşturuldu. İzleme kurulu belirlenmedi, hasta tutuklular sorunun çözülmedi” dedi.

Buldan, açıklamanın sarkmasında hükümeti işaret etti

Çözüm sürecinin çerçevesini çizen 10 maddeyi içeren açıklamanın, 28 Şubat tarihine sarkmasının kimden kaynaklandığı tartışılırken, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, hükümeti işaret etti. Buldan, “Sekretarya geç oluşturuldu. İzleme kurulu belirlenmedi, hasta tutuklular sorunun çözülmedi” dedi.

Hükümet yetkilileri ile İmralı Heyeti’nin birlikte yaptığı açıklamanın yankıları devam ediyor. 15 Şubat’akadar tartışılarak son bulması beklenen ortak açıklamanın 28 Şubat’a sarkmasında, hükümet yetkilileri KCK’yi sorumlu tutuyor.

Kandil’in silah bırakma çağrısını engellemeye çalıştığını dillendiriyor. HDP ise aksi görüşte. İmralı Heyeti’nde yer alan buldan imc tv’ye konuştu, hükümetin tutumunun gecikmeye yol açtığını söyledi.

İzleme kurulu, hasta tutukluların durumu ve İmralı’daki sekretarya konusunda hükümetin adım atmadığını belirten Buldan, “Bütün bunlar, o tarihleri aşındırdı” dedi.

HDP Grup Başkanvekili, izleme kuruluyla ilgili de bilgi verdi, “Şu an da netleşen isimleri açıklayamam. Ama bizim önerdiğimiz, Sayın Öcalan’ın ve hükümetin belirlediği isimler var. Bunlar ortaklaştırılıp bir ekip kurulacak. Önümüzdeki günlerde kamu müsteşarıyla bir görüşme yapacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER