DBP: Demokratik rekabet kültürü engelleniyor

DBP, HDP’ye yönelik saldırıların demokratik rekabet kültürünü engellediğine dikkat çekerek, sağduyu çağrısında bulundu.

DBP: Demokratik rekabet kültürü engelleniyor

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek tarafından yapılan yazılı açıklama ile seçim sürecinde yaşanan saldırı ve provokasyonlara ilişkin sağduyu çağrısı çağrısı yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şimdiye kadar yürüttüğümüz seçim çalışmalarımızda demokratik temelde gerçekleştirilecek bir rekabeti esas aldık, çalışmalarımızı da bu çerçevede yürüttük. Fakat en başından bu yana bileşeni olduğumuz HDP’ye dönük Adana ve Mersin il binalarında gerçekleştirilen patlamalar, Diyarbakır ve Şırnak’ta çeşitli kesimlerce gerçekleştirilen saldırılar bu demokratik rekabet kültürünü aşındırmaktadır. Seçim sürecini amacından uzaklaştırarak kaotik bir ortam yaratmaktadır. Tüm il-ilçe örgütlerimiz yaşanan bu tarz olaylar karşısında şimdiye kadar çok sağduyulu davranmışlardır. Önemli düzeyde yaşanacak olayların, provokasyonların önüne geçebilmek için gerekli tedbirler partimiz ve bileşeni olduğumuz HDP tarafından alınmıştır.

“Gerçekleştirilen olayların provokatif bir girişim olduğunu çok net biliyoruz. Ancak buna rağmen  yaşanan olaylarda  yaralanma ve ölüm olaylarının gerçekleşmesi parti olarak onaylamadığımız bir durum olduğunu belirtiyoruz. Yaşanan bu olaylar bizler açısından seçimin amacından çıkartılması anlamını taşımaktadır. Tüm partilerin bundan sonraki süreç açısından daha doğru bir yaklaşım içerisinde olması gerektiğini belirtiyoruz.

“Bu konuda özellikle sivil toplum kuruluşlarının mevcut sürecin daha sağlıklı ilerletilebilmesi için devrede olmaları, sağduyulu yaklaşmaları gerektiğine inanıyoruz. Demokrasiden yana tüm çevreleri de bu sürecin demokratik bir biçimde geliştirilmesi için çaba içerisinde olması gerektiğini belirtiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2015, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER