DBP Dersim İl Eşbaşkanı Ergin Doğru : 'Tek seçenek Öcalan'dır'

Uluslararası komplonun 16. yıldönümünü değerlendiren DBP Dersim İl Eşbaşkanı Ergin Doğru “Sayın Öcalan’sız çözümün mümkün değil.

DBP Dersim İl Eşbaşkanı Ergin Doğru : 'Tek seçenek Öcalan'dır'
Uluslararası komplonun 16. yıldönümünü değerlendiren DBP Dersim İl Eşbaşkanı Ergin Doğru “Sayın Öcalan’sız çözümün mümkün değil. Tek seçenek Sayın Öcalan” diyerek Öcalan’ın Ortadoğu halkının ideolojik gücü olduğuna dikkat çekti. Doğru “Sayın Öcalan’ın özgürlüğünün Ortadoğu’nun özgürlüğü olduğunu” söyledi.


Uluslararası komplonun amacı doğrultusunda 17. yılında da sürdürülmeye çalışıldığını söyleyen DBP Dersim İl Eşbaşkanı Ergin Doğru, “Komplonun asıl hedefi Ortadoğu’da emperyalist hevesler ve Türk gericiliğinin ortaklaşa planladığı Kürt özgürlük hareketinin tavsiyesi ve Kürtlere biçilen kölelik statüsünün devamıydı. Bu amaçla Kürt özgürleşmesinde büyük emek ve çaba sarf eden ve öncü olan Sayın Öcalan’ın bu bölgeden çıkarılması ve O’nun üzerinden Kürtlerin tasfiyesini hedeflediler. Sayın Öcalan duruşuyla ve sunmuş olduğu projelerle bu tavsiyeyi boşa çıkardı” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın halkları birbirine kırdırmayı amaçlayan bu kara operasyonunu boşa çıkardığını da söyleyen Doğru, emperyalistler ve Türk gericilerinin komplonun devamı için çalışmalar yürütürken Öcalan’ın duruşunun komplonun devamlılığını boşa çıkararak, Kürtler ve Ortadoğu halkları üzerinde oynanan oyunu boşa çıkarmaya devam ettiğini söyledi.

Uluslararası gericilikle, Kürt özgürlük mücadelesi arasındaki ideolojik kavga ve mücadelenin tüm hatlarıyla sürdüğünü de belirten Doğru, şunları ifade etti: “Kürt özgürlük hareketi tüm gerici zihniyete karşı ezilen halkların öncülüğünü yaparak komplonun amaçladığı oyunları boşa çıkarıyor.

Uluslararası güçler Sayın Öcalan’a kurduğu tuzakla ve komployla Öcalan’sız bir Kürt hareketi ve köleleşmiş bir halk gerçekliği dayatmak istediler ve Sayın Öcalan’sız süreç hayaliyle bu komployu gerçekleştirmişlerdir. Bu sürecin mümkün olmadığını göründü ve Sayın Öcalan’ın özgürlüğünün bireysel bir özgürlük değil, toplumsal bir özgürlük olduğu gösterildi. Sayın Öcalan’ın ezilenlerin ve Ortadoğu’nun lideri ve sembolü olduğunu gördüler. Komplo sürecinde ‘Güneşimizi karartamazsınız’ eylemleriyle, Sayın Öcalan etrafında bedenlerini ateşten bir çembere çeviren Kürt kahramanları uluslararası güçlere ve Türk gericilerine cevap oldu, alanlara çıkan milyonlar tek seçeneğin Sayın Öcalan olduğunu gösterdi.”

“Bugün bir kez daha çözüm sürecinde devamlılık esas alınıyorsa, Sayın Öcalan’ın tek seçenek olduğu ve tek güç olduğunu, Sayın Öcalan’sız çözüm olmayacağı da görülmüştür” diyen Doğru, Öcalan’ın Ortadoğu halklarının ve tüm ezilen kesimin umudu olduğunu vurguladı.

Öcalan’ın bir kişi olmaktan ziyade bir irade ve bir umut olduğunu da belirten Doğru, “Umudun ve iradenin korunabilmesi amacıyla Kürtler ve Ortadoğu halkı bu mücadeleyi bugün tüm hızıyla devam ettiriyor. Eğer bu ülke de bir çözüm olacaksa halkın iradesi Sayın Öcalan’dadır ve Sayın Öcalan’sız bir çözümde mümkün değildir. Reel siyaset açısından baktığınız zaman tıkanan sorunları aşabilecek ve siyasal anlamda bir derinlik olgunluğa sahip olan ve sorunlara çözüm olabilecek ideolojik güçte Sayın Öcalan’dır. Ve Sayın Öcalan sız çözümün olmayacağını da dostta düşmana herkese göstereceğiz.” / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2015, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER