Demirtaş: 'HDP yüksek oy alırsa çalmalarının önüne geçebiliriz'

Partisinin Hatay'daki mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, AKP'yi durduracak tek gücün HDP olduğunu ve barajı aşamadıkları takdirde AKP'nin savaşa gireceğini belirtti.

Demirtaş: 'HDP yüksek oy alırsa çalmalarının önüne geçebiliriz'
Partisinin Hatay'daki mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, AKP'yi durduracak tek gücün HDP olduğunu ve barajı aşamadıkları takdirde AKP'nin savaşa gireceğini belirtti. Demirtaş, "HDP oy çalmayla barajın altında bırakılabilir. Bunu engellemenin tek yolu sizlerle birlikte daha yüksek bir oy çıkararak, çalmalarının önüne geçmek" dedi.

Halların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Hatay'daki mitinginde on bini aşkın kişiye hitap etti.

"Hatay bize değişimi gösterdi bu meydanda, Hatay bize değişime hazırız diyorsa, biz de hazırız" diyerek konuşmasına başlayan Demirtaş, Gezi direnişinin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "Sözlerime Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan ve Cömert'i anarak başlamak istiyorum" dedi.

AKP'nin Gezi direnişinde sadece barış, demokrasi ve özgürlük istediği için sokağa çıkan gençleri katlettiğini hatırlatan Demirtaş, "Gençlerimizi katledenlerden elbette hesap sorulacak. Hesap sorulacak ilk akşam 7 Haziran. Yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlıklarının hesabının sorulacağını iyi biliyorlar. Elbet bizde soracağız" dedi.

Türkiye'nin Suriye savaşı ile birlikte çıkmaza girdiğine dikkat çeken Demirtaş, "Suriye'de yaşanan savaşta girdikleri çıkmazı iyi biliyorlar. Suriye savaşı başladığı ilk günler de neler yaşandı siz iyi biliyorsunuz. Türkiye bu savaşta barış rolünü oynayabilirdi. Aman yapmayın dedik uyardık dinlemediler. Suriye'de bir mezhep bir kimlik tarafı tutmayın dedik ama bu şimdiki stajyer başbakan o zaman bizi dinlemedi" diyerek AKP'nin Suriye üzerinde yürüttüğü politika ile savaşın başını çektiğini kaydetti.

'SURİYE'DE AKP'NİN SİLAHLARIYLA KATLİAM YAPILDI'

Demirtaş, Suriye'deki savaşın ve katliamların sorumlusunun AKP olduğuna vurgu yaparak, konuşmasına şöyle devam etti: "HDP olarak biz dedik ki bu barışı sağlayabiliriz. Suriye'deki iç barışı sağlamak öncelikli hedefimiz olacak. Suriye sınırını IŞİD, Nusra gibi çetelere kapatarak işe başlayacağız. Bu grupların geçişini onlara giden silahların önünü keseceğiz. Bugün İştebrak'ta, Keseb'te katliam olmuşsa bunların gönderdiği silahlar sayesinde olmuştur. Bunlar dedi, belki Suriye rejimi iki üç hafta da düşecek. Türkiye'deki AKP gibi bir rejim kuracaklarını sandılar" dedi.

Demirtaş, AKP'nin Suriye'de halkları hiçe saydığını kaydederek, "Davutoğlu ve Erdoğan heyecanlandı. O kadar heyecanlandılar ki bir kaç güne kadar orduyu Suriye'ye çıkaracaklarını düşündüler. Suriye'deki halkları, Suriye'deki bölgesel güçleri hesaba katmadan oraya dışardan gelen emperyal güçleri devreye koyarak kendi hesaplarına ulaşmaya çalıştılar" ifadelerini kullandı. 

 

'HDP İLE UĞRAŞIYORLAR ÇÜNKÜ...'

 

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın siyasete atılmak istemesine Cumhurbaşkanı Recep Tayuyip Erdoğan'ın karşı çıkmasını da değerlendiren Demirtaş, "Erdoğan ve Davutoğlu ikilisi. Bunların sır küpü de MİT Müsteşarı idi ve siyasete atılmak istedi. Ama Erdoğan engelledi. Niye Çünkü biliyor ki o makama başkası gelse tüm sırları ortaya çıkacak. Biliyor ki o makam değişse Suudi Arabistan, Katar ve Erdoğan barbar terör örgütlerine verilen silahlar için kaç para verdi, bu ortaya çıkacak" dedi. HDP'nin barajı aşarak meclise gitmesi durumunda hepsini ortaya çıkararak, sorumluların yargılanmasını sağlayacağını vurgulayan Demirtaş, "IŞİD'e, Nusra'ya giden silahlar, yolsuzluklar hırsızlıklar ortaya çıkacak. Bu yüzden işi gücü bıraktılar HDP ile uğraşıyorlar" dedi.

'SAVAŞI ENGELLEMENİN YOLU HDP'NİN BARAJI AŞMASI'

Demirtaş, Hatay halklarına seslenerek, "Hatay halkı biz sizin gibi halklarız. HDP barajı aşamazsa seçimden sonra Türkiye savaşa girecek. Suriye'de tampon bölge oluşturacak ve tankla uçakla savaşa girecek. Bunu engellemenin tek yolu HDP'nin barajı aşamasıdır" diye konuştu. 

HDP olarak adayları ve seçim bildirgesi ile halkların karşısına çıktıklarını vurgulayan Demirtaş, "HDP oy çalmayla barajın altında bırakılabilir. Bunu engellemenin tek yolu sizlerle birlikte daha yüksek bir oy çıkararak, çalmalarının önüne geçmek. Burada en büyük iş gençlerimize düşüyor. Hataylı kardeşlerim bunun hesabını iyi yapsın. Hesabımızı yapar, yan yana durmayı başarırsak 7 Haziran da yeni bir umut yeşermiş olacak. Bu ülkede 7 Haziran'da HDP'nin barajı aşması ile değil balkona pencereye çıkamayacaklar. Bizim derdimiz Türkiye'de herkesi korkutarak ülkemizi ve geleceğimizi karartmayı düşünenlerin hesaplarına son vermektir" dedi. 

Kimliklerin ve inançların onur kaynağı olduğuna vurgu yapan Demirtaş, "Hepimiz büyük insanlık sloganında buluştuk. Bu topraklar yeni medeniyetler değil misali. Tarihimize bakarak büyük insanlığı yeniden kurabiliriz. Biz dünyaya bu topraklardan medeniyet ihraç ettik. Büyük insanlığı ancak buradan yeniden yeşertebiliriz. Kimliklerimiz inançlarımız bizim utanç kaynaklarımız değil onur kaynaklarımızdır. HDP ile Türkiye halkları zenginlikleri ile onur duyacak" şeklinde konuştu. 

'HDP HERKESİN ORTAK YERİ'

HDP'nin ortak mücadele alanı olduğunu kaydeden Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Trakya'dan Güneydoğu'ya kadar bu ülkede var olan tüm ezilenler ile birleşerek, direnerek bugüne geldik. Egemenlerin baskı politikalarına karşı ayrı ayrı mahallelerde direnmek de önemlidir. Ama HDP bütün bu mahallelerin ortak yeridir. HDP gümbür gümbür geliyor. İşçilerin ayak sesleri ile çapulcuların haykırışları ile geliyoruz. Saray'daki de bunu görüyor. Diğerini saymıyorum bile. Diyor ki AKP politikasını yürütürüm. Açılışlara giderim. Gerekirse yufka açmaya gidecek. Derdi yufka değil derdi başka onun derdi yufka değilse, sizde elinizdeki oklava ile 7 Haziran'da ona gereken dersi verin." 

HDP'nin kadınların ve gençlerin ellerinde büyüdüğünü vurgulayan Demirtaş, "Bunlar bizim kadınlarımızı kuluçka makinesi gibi gördüler. Bizler özgür kadının partisiyiz. En çok da kadınlardan korkuyorlar kadınlar onların iktidarının sonunu getirecekler. Göreceksiniz bu ülkenin kadın Başbakanı olacak, o da HDP'li olacak. Kadınlar direnerek bu günlere geldiler. Kadınların bu görkemli yürüyüşü Erdoğan'ın da Kenan Evren'in de barajlarını yıkacak. Üniversite öğrencileri bir yandan üniversitedeki derslerle, bir yandan üniversitelerde demokrasi mücadelesi verirken, bir yandan da seçim çalışmalarını yürütüyor. Bu gençler sayesinde HDP halkların lehine, inançların lehine 7 Haziran'da yoluna devam edecek" dedi.

'HDP'DEN BAŞKA AKP'Yİ DURDURACAK GÜÇ YOK'

Suriye savaşı ile birlikte Suriyeli mültecilerin durumuna da dikkat çeken Demirtaş, "Hatay'da, Hatay'ın bütün halkları da HDP'nin etrafında kenetlenerek, tek bir oyun ziyan olmamasını sağlayacak. Hatay artık huzur bulacak. Hatay'da yaşayan Suriyeliler, istiyorlarsa vatandaşlık haklarını alacak burada kalacak, isterse ülkesine dönecek. Sınırları kaldıracağız. Orada da barışı sağlayacağız, burada da sağlayacağız. Korkacaksa eğer Türkiye'nin halkları değil AKP'nin bir avuç yöneticisi korksun. Korkacaksa Suriye halkları değil IŞİD korksun, El Kaide korksun. Çünkü HDP olarak geldiğimiz zaman sularını keseceğiz. IŞİD, El Kaide ve diğer barbar örgütler buraları terk etmedikçe hepimiz tehlikedeyiz. Yüzlerini ne zaman bize döneceklerini bilmiyoruz. AKP IŞİD'i barbarlık ve tecavüz örgütü olarak görmüyor. HDP'yi, Berkin Elvan'ı terörist ilan ediyorlar ancak IŞİD'i incitmemek için terör örgütü diyemiyorlar. Bu zihniyet bu anlayış Türkiye'yi uçuruma doğru götürüyor. Hesabınızı buna göre yapın. HDP dışında bu vahşeti durdurabilecek bir güç yok. İster bağımsız, ister parti, HDP'den başka bir güç yok AKP'yi durdurabilecek" dedi.

Demirtaş Arapça "Nıhnal HDP Nıhnal Meclis" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER