DTK: Sağlık çalışanlarının eylemine destek verelim

DTK, AKP hükümetinin sağlık politikalarına tepki göstererek, sağlık çalışanlarının 13 Mart'ta yapacağı greve destek vereceğini açıkladı.

DTK: Sağlık çalışanlarının eylemine destek verelim
DTK, AKP hükümetinin sağlık politikalarına tepki göstererek, sağlık çalışanlarının 13 Mart'ta yapacağı greve destek vereceğini açıkladı. DTK, "Sağlık çalışanlarının apacakları eyleme halkımızın duyarlılık göstermesi, yaratılan mücadeleye destek vermesini istiyoruz" dedi.
 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK), sağlık emekçilerinin başlatacağı greve ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, destek çağrısında bulundu.
 
'ANCAK PARASI OLANLAR SAĞLIK HİZMETİNE ULAŞABİLİYOR'
 
DTK, AKP hükümetinin halk karşıtı tutumunun en çok sağlık alanında   görüldüğüne dikkat çekerek, "Sosyal devlet olmanın gereği olan, sağlık hizmetinin ücretsiz olması olgusu bugün tamamen gerçekliğini yitirmiştir. Sağlıkta dönüşüm adı altında 12 yıldır kademeli olarak değişiklikler yapılırken halka da bunlar sanki büyük bir devrimmiş  gibi anlatıldı. Bugün artık katkı paylarıyla, muayene ücretleriyle ayrıca ödenmesi zorunlu sağlık primleriyle ancak parası olan vatandaşlar sağlık hizmetine erişebilmektedir" dedi.
 
Sağlık çalışanlarının mesleki  değerini kaybettiğinin, esnek, taşeron olarak çalışmaya zorlanarak iş güvencesinin ellerinden alındığının ve sağlıkçılara şiddetin yaygınlaştığının ifade edildiği açıklamada, "Bugüne kadar  halkın aleyhine olan bu değişimlere karşı sağlık alanında örgütlü SES , Tabib Odaları, Hemşireler Derneği, Diş Hekimleri Odaları, eczacılar çeşitli alanlarda mücadele ettiler ve etmeye devam ediyorlar" denildi.
 
HALKA DESTEK ÇAĞRISI
 
Açıklamada, 13 Mart'ta sağlık çalışanlarının 1 günlük grev, yürüyüş ve eylemler yapacağı hatırlatılarak, şu çağrı yapıldı: "Sağlık çalışanlarının insanca yaşamaya yetecek ve emekliliğe yansıyacak temel ücret, şiddetsiz, angaryasız çalışma ortamı, nitelikli, anadilde, ulaşılabilir ve parasız sağlık hizmeti-eğitimi için yapacakları eyleme halkımızın duyarlılık göstermesi, yaratılan mücadeleye destek vermesini istiyoruz."
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER