Halkevleri’nden HDP'ye Oy Çağrısı

Halkevleri bugün yaptığı basın toplantısıyla genel seçimlerdeki tavrını açıkladı, HDP’nin barajı geçmesinin kritik olduğunu ifade ederek HDP’ye oy verme çağrısı yaptı.

Halkevleri’nden HDP'ye Oy Çağrısı
 Halkevleri, Ankara’daki Genel Merkez binasında bugün düzenlenen basın toplantısıyla 7 Haziran 2015 genel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerini ve seçim tavrını açıkladı.

Halkevleri Onursal Genel Başkanı Abdullah Aydın, Genel Başkan Oya Ersoy, Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut, Kadın Sekreteri Dilşat Aktaş ve MYK üyesi Mustafa Eberliköse’nin katıldığı toplantıda açıklamayı Ersoy yaptı.

Halkevleri’nin açıklaması özetle şöyle:

“Halkevleri olarak bizler seçim dönemini ve sonrasını gericiliğin, mezhepçiliğin, faşizmin, diktatörlüğün, kadın düşmanlığının, emek düşmanlığının, yağmacılığın, hırsızlığın üzerine yürüdüğümüz bir süreç olarak örgütleyeceğiz. Aynı zamanda AKP’nin örtmeye, unutturmaya çalıştığı tüm suçlarını teşhir edeceğiz.”

“Bugün başlatıp 12 Nisan’a kadar tüm şubelerimizde yürüteceğimiz, 12 Nisan’da Ankara’da bir mitingle tamamlayacağımız ‘Yürü üstüne üstüne’ adlı kampanyamızı da, 1 Mayıs çalışmalarını da, kentlerin ve doğanın yağmalanmasına karşı çalışmalarımızı da gericiliğe, faşizme, diktatörlüğe karşı halkın direniş mevzilerini ve ittifaklarını güçlendiren çalışmalar olarak sürdüreceğiz.”

“Ayrıca bugün AKP’nin seçim hileleriyle ve barajıyla sandıktan çıkartmayı istediği meşruiyeti sarsmanın ve ‘kurucu irade’ olma hevesini engellemenin halkın direnişinin yanı sıra  HDP’nin barajı aşmasının kritik bir rol oynayabileceği bir durumla karşı karşıyayız. Bu tutum aynı zamanda Kürt halkının demokratik taleplerinin desteklemesi açısından da önemlidir.”

“AKP’nin TBMM’de de geriletilmesi yani sayısal çoğunluğunun azaltılması neoliberal gericiliğe karşı bu alanda vurulmuş bir darbe olacaktır. AKP’nin geriletilmesinin sandıktaki karşılığı, HDP’ye verilecek oylarla barajın geçilmesini sağlamaktır.”

“HDP’nin, demokrasi, barış, özgürlük ve eşitlik mücadelesinin önemli bir dinamiği olması ve barajı aşmasının AKP’nin yönetme krizini daha da derinleştirecek olması nedeniyle farklı siyasi tercihlere sahip olsa da bu seçimde herkesi HDP’ye oy vermeye çağırıyoruz.”

“Son olarak bir kez daha hatırlatırız ki temsili seçimin/sandığın mantığı ortalamalara/oranlara, sokağınki ise ortaklıklara/kolektiflere dayanır; unutulmamalıdır ki tarihi, ortalamalar değil ortaklıklar yapar.” / Bianet

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER