DTK'den Suruç mitingine güçlü katılım çağrısı

DTK, DAİŞ çetelerinin Rojava’nın Kobanê kantonuna yönelik saldırılarını protesto etmek ve Kobanê direnişini sahiplenmek için yarın Urfa’nın Suruç ilçesinde yapılacak mitinge güçlü katılım çağrısında bulundu.

DTK'den Suruç mitingine güçlü katılım çağrısı
DTK, DAİŞ çetelerinin Rojava’nın Kobanê kantonuna yönelik saldırılarını protesto etmek ve Kobanê direnişini sahiplenmek için yarın Urfa’nın Suruç ilçesinde yapılacak mitinge güçlü katılım çağrısında bulundu. DTK, “Kobanê halkımız ve direnişimizle bütünleşmek, Kobanê direnişini yükseltmek ve güçlendirmek adına 29.09.2014 tarihinde Suruç’ta gerçekleştirilecek büyük mitinge bütün yurtsever halkımızı ve ilerici-demokrat kamuoyunu katılım göstermeye çağırıyoruz” dedi.


Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yaptığı yazılı bir açıklama, DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı ne yapılacaksa bugün yapılmalıdır diyerek, yarın Urfa’nın Suruç ilçesinde düzenlenecek büyük mitinge katılım çağrısında bulundu.

Kürt halkının mücadele tarihinin en önemli, tarihi ve kritik süreçlerinden birini yaşadığını belirten DTK, DAİŞ çetelerinin uluslararası ve bölge gerici güçlerinin desteği ile Şengal’de Êzîdîlere yönelik büyük bir katliam gerçekleştirdiğini ifade etti. Şimdi de Kobanê’de çok daha kapsamlı, derinlikli bir katliam ve Kobanê’yi insansızlaştırma projesinin hayata geçirilmek istendiğini belirten DTK, “14. gündür Kobanê büyük bir saldırı ve kuşatma ile karşı karşıyadır. Hedef Rojava devrimini boğmak, devrimin tüm kazanımlarını yok etmektir.

Bu planın Ortadoğu’yu yeniden dizaynetmek isteyen uluslararası ve bölgesel hegemonik güçlerin ortak bir organizasyonu olduğu açıktır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu konudaki tutumu ve İŞİD terör örgütüne başta askeri olmak üzere verdiği her türlü destek gün gibi ortadadır” dedi.

Kobanê’de DAİŞ çetelerinin saldırı ve kuşatmasına karşı Kürt halkının YPG öncülüğünde büyük ve destansı bir direniş yürüttüğüne dikkat çeken DTK şunları belirtti: “Durum son derece önemlidir. Önümüzdeki günler halkımızın topyekûn geleceğinin belirleneceği günlerdir. Tam da böylesi bir zamanda, Kobanê direniş güçlerinin başta Kuzey Batı halkımız olmak üzere tüm halkımızın, insani duyarlılığı ve vicdanı olan bütün çevre ve kesimlerinin desteğine ihtiyacı vardır.

Ne yapılacaksa, şimdi yapılmalıdır. Görevlerimizi ve sorumluluklarımızı zamana ertelemek tehlikeleri güçlendirmeye hizmet eder.

Bu amaçla; Kobanê halkımız ve direnişimizle bütünleşmek, Kobanê direnişini yükseltmek ve güçlendirmek adına 29.09.2014 tarihinde Suruç’ta gerçekleştirilecek büyük mitinge bütün yurtsever halkımızı ve ilerici-demokrat kamuoyunu katılım göstermeye çağırıyoruz.”

Açıklamada, Amed’den arabaların Batıkent Fatih Lisesi önünde saat 08.00’da kalkacağı da belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER