HDP Şemdinli'de miting düzenledi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmaları kapsamında Şemdinli’de miting düzenledi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER


7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler için çalışmalarını sürdüren Hakkari Milletvekili Adayı Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan HDP’nin Şemdinli’de düzenlediği mitingde seçmenlere seslendi.

Açılış konuşmalarının ardından sahneye çıkan HDP Şemdinli İlçe Eşbaşkanı Galip Geylani 7 Haziran genel seçimlerinin önemine vurgu yaparak; herkesin 7 Haziran’da duyarlı olmaya çağırdı.

Esat Canan: "Şemdinli ve Çevresi Güvenlik Ablukası Altındadır"

Şemdinli ve çevresinin güvenlik önlemleri altında olduğuna vurgu yapan HDP Hakkari milletvekili Esat Canan ise, “Şemdinli 4 yıldır ilçenin tüm vadileri ve tepeleri ile güvenlik ablukası altındadır ve bunu görmeyen ilçe sakini yok. 7 Haziran’da buna karar vereceksiniz. Ya bu güvenlik tedbirleri devam etsin yada hayır diyeceksiniz ve gideceksiniz sandıklara oyunuzu HDPye vereceksiniz. Rubarok bölgesine, Herki bölgesine gittiğinizde arama noktalarından geçiyorsunuz. Begıjne vadisinde sıra sıra dizilmiş askerlerden dolayı kendi akrabalarınıza gidemiyorsunuz. Bu nedenle önünüzde 7 Haziran seçimi varken, inayorum ve diliyorum bütün Gerdililer, Herkiler, Zerza ile Xumaro bölgesi ve halen korucu adı altında tutulan o bizim akrabalarımız dahi buna hayır diyecekler" dedi.

Nihat Akdoğan: "İlk Kürt İsyanı Şemdinli’de Gerçekleşmiştir"

Şemdinli ilçesinin tarihi bir kent olduğunun altını çizen HDP Hakkari milletvekili adayı Nihat Akdoğan da "Şeyh Ubeydullah Nehri burada sistemin zulüm ve zorbalığı karşı başını kaldırmıştır. Çünkü sistem Kürt halkının düşmanıydı, tarih ve inandıklarının düşmanıydı. Kürt halkının âlimleri, bilginleri ve Şeyhleri de zulüm ve zorbalığa karşı baş kaldırmıştır. Biz de bugün görüyoruz ki, Şeyh Ubeydullah Nehri ve Seyyid Taha’nın torunları burada Tayyip Erdoğan’a artık yeter diyor. Kürt Halk önderi Sayın Abdullah Öcalan, Türk ve Kürt çocuklarının birbirlerini öldürmemesi için barış sürecini başlattı" dedi.

Öcalan: "Birlik ve Beraberliğimize Öcalan ve Şehitlerimize Borçluyuz"

Son olarak HDP Hakkari milletvekili adayı Abdullah Zeydan ise, " bugün Sayın Öcalan’ın öncülüğünde, özgürlük kahramanları ve şehitlerimiz sayesinde halkımızın mücadelesiyle Kürt halının birlik ve beraberliği gün be gün büyüyor. Önderimiz ve Şehitlerimiz önümüze büyük bir fırsat getirmiştir. Bugün eğer biz birsek berabersek artık kaderimiz kimsenin elinde olmayacaktır. Bu fırsatı artık kaçırmamalıyız. Bugüne kadar her birimiz başka partide, fikirlerimiz farklı, iki kardeş gibi birbirimizi kırmış, birbirimizi öldürmüşte olabiliriz ama bugün an birlik beraberlik günüdür. Tarihimize ve geçmişimize baktığımızda aksakalı ve yaşlılarımız geçen tarihte fikirlerini yerine getirmiş olsaydılar bugün ikiyüz insanımız şehit olmazdı göç etmezdi bu kirli savaşta biz böyle olamazdık. Bu kirli savaşta kendi ajanlarını harekâtın içine soktular, ajanlarını korucuların asına soktular, aşiretlerin içine de sokarak tek hedefleri Kürtlerin birbirlerini öldürmeleriydi. Gerçektende hedeflerine ulaştılar. 30 yıldır birbirimizi öldürdük. Ama bugün şehitlerimizin bedeninde çıkan kan damla damla bizi ağır uykudan uyandırdılar. Ve bizde burada bir kez daha diyoruz; artık biz Kürtler birbirimize silah doğrultmayacağız. Yıllardır işgalci devletler bunu istemediler ve bugünde istemiyorlar ve sinirleniyorlar. Bugün biz birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz gibi onlarda provokasyonlarını daha da fazlalaştırıyorlar. Bugün tarihi bir günden geçiyoruz. Herkesin üzerine tarihi bir görev düşmüş ve hepimiz birer önemli kişilik olarak para mal ve servetimizi bir tarafa bırakıp çocuklarımızın geleceğini düşünmeliyiz” dedi.

Zeydan: "7 Haziranda sandık başına gidenler Rojava ve Şengal'deki kadın kardeşlerimizi unutmasınlar!"

Rojava ve Güney Kürdistan’da Gerilla, Peşmerge ve YPG/YPJ’li kardeşlerimiz bizim namus ve şerefimiz için omuz omuza vererek mücadele ediyorlar. Erdoğan ve AKP’nin yüzünü Kobani’de gördük. AKP’nin kurucusu Dengir Mir Mehmet Fırat elini AKP’den çekerek AKP yalancıdır diyerek Kürt halkını kandırıyor dedi. Erdoğan Ağrı konuşmasında eğer bir asker annesi ve gerilla annesi çocuğunun mezar başında bir Yasin ve dua ediyorsa, hem asker hemde gerilla için cenaze namazı kılınıyorsa bu savaş kirli bir savaştır ve bunu bitireceğiz diyerek bizide inandık oyda verdik. Kimse Kürtler kadar Erdoğan’a oy vermedi. Ama bugün ne Kürt var ne de Kürt sorunu var diyor. Kobani’nin Diyarbakır ile Hakkari ile ne ahlakası var diyor. Biz soruyoruz, Kıbrıs’ın yada Azerbaycan’ın Türkiye ile ne alakası var. 7 Haziranda sandık başına gidenlerin, Rojava’da, Şengalde kadın kardeşlerimizi götürüp pazarlarda dolarla satanları, Şengal’de dağlarda susuzluktan, açlıktan ölen çocukları, kafalarını gövdelerinden koparılan peşmerge kardeşlerimizi unutmayıp öyle sandık başına gidip Erdoğan’a dur desinler. Eğer bunu yapmasalar bunlarda bu katliamın ortağı olacaklardır ve IŞİD’in yaptığı katliamları destekliyor ve arkasındayız diyeceklerdir. ” dedi.

Düzenlenen mitinge HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, HDP’nin Hakkari Milletvekili adayları Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, HDP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani, HDP, DBP il ve ilçe eşbaşkanları, il ve ilçe belediye eşbaşkanları, Demokratik halk meclisi üyeleri, il genel ve belediye meclis üyeleri, Barış anneleri, STK temsilcileri ve binlerce kişi katıldı.

Miting Guldexwin Kültür merkezinin sanatçıları tarafından verilen müzik ve halaylar sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER