Heyva Sor Kobani'ye 4 ambulans gönderdi

Merkezi Almanya‘da bulunan Heyva Sor a Kurdistan yardım örgütü, Kobani’ye 4 ambulans ve 1 gezici sağlık aracı ulaştırdı. Örgüt Cîzir Kantonu’na da 2 ambulans gönderdi.

Heyva Sor Kobani'ye 4 ambulans gönderdi

Kobani’nin özgürleşmesi ardından Bakurê Kurdistan’a göç eden halk hızla geri dönerken, kentte artan sağlık problemleri ve yardım çağrılarına Almanay’da faaliyet yürüten Heyva Sor a Kurdistan yardım örgütü cevap Verdi.

Kapıkule Sınır Kapısı’nda 20 gün bekletildikten sonra geçişine izin verilen tam donanımlı 4 ambulans ve 1 adet gezici sağlık aracı bugün öğleden sonra Kobani’ye ulaştırıldı.

Araçlarla birlikte Kobani’ye geçen Heyva Sor a Kurdistan temsilcisi Musa Haci Şêxmûs, Kobani Sağlık Konseyi Başkanı Nehsan Ehmed ile Rojava Heyva Sor a Kurd örgütünün Kobani sorumlusu Menaf Kîtkanî tarafından karşılandı.

4 ambulans ve bir adet gezici sağlık aracını Kanton yetkililerine teslim eden Musa Haci Şêxmûs, gezici sağlık aracı ve tam donanımlı ambulanslarla birlikte engelliler için arabalar (tekerlikli sandalye), tedavi malzemeleri de getirdiklerini belirterek “Bugüne kadar sürekli halkımız ile birlikte olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Kobani halkına yardım etmek ve danışma içinde olmaktan onur duyuyoruz” dedi.

Sağlık Konseyi Başkanı Nehsan Ehmed ile Heyva Sor a Kurd örgütünün Kobani sorumlusu Menaf Kîtkanî de geri dönüşlerle birlikte Kobanê’de sağlık sorunlarının gittikçe arttığını ve yapılan yardımın bu anlamda değerli olduğunu söyledi. Hevya Sor A Kurdistan’a teşekkür eden Kobanili yetkililer, yardımların bunda sonra da devam etmesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER