Kerkük'te 10'dan fazla köy IŞİD'den kurtarıldı

IŞİD mevzilerine saldırı operasyonu başlata Peşmerge birlikleri Kerkük çevresindeki 100 kilometrekarelik bir alanın IŞİD’den temizlendiğini duyurdu.

Kerkük'te 10'dan fazla köy IŞİD'den kurtarıldı

Kerkük Güvenlik Konseyi’nin yaptığı açıklamada, 100 kadar IŞİD militanının öldürüldüğü, Kerkük çevresindeki 10’dan fazla köyün de IŞİD’den geri alındığı belirtildi.

Reuters Haber Ajansı’na konuşan general Ömer Salih Hasan, Peşmerge’nin saldırısının devam ettiğini belirtti. Hasan, IŞİD’den güçlü bir direniş görmediklerini  belirterek, operasyona Amerika öncülüğündeki koalisyonun da hava saldırılarıyla destek verdiğini söyledi.

Kerkük Valisi Necmettin Kerim de cepheden yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada saldırının amacının IŞİD’i petrol zengini Kerkük’ten uzaklaştırmak olduğunu ifade etti.

Peşmerge güçleri, Kerkük’ü ağustos ayında IŞİD’den geri almış, ancak IŞİD ocak ayında kente yönelik yeni saldırılar yapmıştı.

IŞİD aynı zamanda Kerkük’ün güneyindeki Tikrit’in kontrolünü elinde tutmaya çalışıyor. Irak Ordusu ve Şii milis gruplar, Tikrit’e bağlı Selahattin vilayetinin geri alınması için IŞİD’le mücadele ediyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER