Kılıçdaroğlu'ndan HDP tahmini

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raportörü Kati Piri ile görüşmesinde HDP’nin barajı geçeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan HDP tahmini

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raportörü Kati Piri’nin seçimlerle ilgili görüşmesinde Kılıçdaroğlu, HDP’nin barajı geçeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Piri’ye endişelerini sorması üzerine Piri şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanı’nın seçim propagandası yapması engellenemiyor. Kampanyalarda, din siyasete alet ediliyor. İktidar partisi, emniyet müdürlerinden valilere hatta muhtarlara kadar bütün bürokrasiyi kullanarak vatandaşlara, ‘AKP’ye oy verin’ çağrısı yaptırıyor. Özel kanallardan geçtik ama TRT gibi bütün vatandaşların vergisiyle yayın yapan kuruluşlarda bile muhalefet partilerinin bir dakika bile ekrana çıkarılmıyor. Seçimlerden sorumlu yargı kuruluşu olan YSK, Cumhurbaşkanı’na korkudan tarafsız ol diyemiyor. Korkuyorlar. Cumhurbaşkanı’nın propagandasının engellenmesi için YSK’ya yapılan başvurular reddedildi, şimdi Anayasa Mahkemesi’ne gidildi, ancak bir türlü yasaya ve anayasaya aykırı yürütülen bu propaganda süreci engellenemiyor. Yargı bağımsızlığının olmadığı yerde seçim güvenliği olmaz. Eşit olmayan bir yarış yürüyor.”

HDP’nin barajı geçmesi

Piri’nin, “HDP’nin Adana ve Mersin binalarına yapılan bombalı saldırılar nedeniyle endişeliyiz. HDP barajı geçemezse, şiddet olayları yaşanacak diye korkuyoruz” sözleri üzerine ise Kılıçdaroğlu’nun, “HDP, barajı geçecektir” dediği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 22:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER