Kobani'de 10 intihar saldırısı: 36 çete öldürüldü

DAiŞ çeteleriyle YPG güçleri arasında güneydoğu cephesinin birçok noktasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 10 çetenin ihtihar saldırısında bulunduğu çok şiddetli çatışmalarda şu ana kadar 36 çete üyesi öldürüldü.

Kobani'de 10 intihar saldırısı: 36 çete öldürüldü

Hawar Haber Ajansı (ANHA) muhabiri Nesrîn Ebdî, bugün öğleden sonra saat 15:00 sularında DAİŞ çetelerinin bombalı araçlarla saldırılar düzenlediğini bildirdi.

Êbdî’nin verdiği bilgiye göre, DAİŞ çeteleri bomba yüklü araçlarla eş zamanlı olarak kentin güneydoğu cephesindeki 48. Cadde, Mihdesê Okulu (Meteba Reş) civarı, Şehid Moro ve Şehid Kawa alanlarına saldırı düzenledi. Bombalı araçlardan biri YPG güçleri tarafından imha edilerek saldırı boşa çıkarıldı.

DAİŞ çetelerinin ferdi olarak 10 ayrı intihar saldırısı düzenlediği yoğun saldırılarla birlikte çetelerin kentin her üç cephesinde de birçok evi ateşe verdiği de öğrenildi.

İntihar saldırılarıyla birlikte gelişen çete saldırılarına YPG güçlerinin çok sert yanıt vermesiyle bölgedeki birçok noktada çok şiddetli çatışmalar yaşandı.

Nesrîn Ebdî, halen tüm şiddetiyle devam eden çatışmalarda şu ana kadar en az 36 çete üyesinin öldürüldüğünü, çok sayıda çete cenazesinin çatışma alanında yerde kaldığını ve 5 çete cenazesinin de YPG güçlerinin eline geçtiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER