Lorient Belediye Başkanı: Kürt halkının mücadelesine hayranım

Lorient Belediye Başkanı Norbert Metairie "Kürtler DAİŞ çetelerine karşı insanlık savaşı vermekle yetinmeyip bizlere de aynı zamanda insanlık dersi verdi" dedi.

Lorient Belediye Başkanı: Kürt halkının mücadelesine hayranım
Lorient Belediye Başkanı Norbert Metairie “Kürtler DAİŞ çetelerine karşı insanlık savaşı vermekle yetinmeyip bizlere de aynı zamanda insanlık dersi verdi” dedi.


Fransa'nın Lorient kentinde yaşayan Kürdistanlılar oluşturdukları bir heyet ile Lorient Belediye Başkanı Norbert Metairie ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Yaklaşık bir saat süren görüşme Kobanê'nın inşası için Kürt heyet, FEYKA tarafından hazırlanan insanı yardım taleplerini içeren dosyayı sundu. Dosyayı kabul eden Metairie, Kürt halkının DAİŞ çetelerine karşı insanlık savaşı vermekle yetinmeyip, kendilerine de aynı zamanda insanlık dersi verdiğini söyledi.

“Kürt kadınının insanlık düşmanı DAİŞ çetelerine karşı savaşını ise hayranlıkla takip ediyorum” diyen Metairie, Kobanê’nin inşası için parti yetkilileri ile görüşüp bir değerlendirme yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Metairie, Koalisyon güçlerinin DAİŞ çetelerine karşı zamanında müdahalede bulunmuş olsaydı bu kadar can kaybının yaşanmayacağını da vurguladı.

Kürt heyet ise Kürt halkının DAİŞ çetelerine karşı verdiği insanlık savaşını takdir eden Avrupa’nın ikiyüzlü bir politika sergilediğini dile getirdi. “Bir yandan takdir edeceksin, diğer tarafta ise PKK’nin hala terör listesinde olmasına göz yumacaksın. Bu da Kürt halkına vurulan bir darbedir” dedi.

Metairie ise Kürt halkının Rojava’da kendi sınırlarını korumak ile yetinmeyip, artık özgürlüklerini fazlası ile hak ettiğini söyledi. Kürtleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu da ifade eden belediye başkanı, “Bundan böyle Kürtlerin etkinliklerinde yer almaya çalışacağım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER