Şemdinli'de 'Hafızlık, Ezan ve Kur'an-ı Kerim Okuma' Yarışması

Şemdinli ilçesinde, imam hatip liseleri arası "Hafızlık, ezan ve Kur'an-ı Kerim okuma" yarışması düzenlendi.

Şemdinli'de 'Hafızlık, Ezan ve Kur'an-ı Kerim Okuma' Yarışması

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli Gençlik Hizmetleri Spor Salonunda düzenlenen yarışmaya Hakkari, Yüksekova, Şemdinli ve Derecik Beldesi imam hatip liseleri katıldı. 

Yarışma öncesi Şemdinli Milli Eğitim Şube Müdürü Reşat Demirdaş, kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında okumanın önemine değinen Şube Müdürü Demirdaş; "Oku emriyle başlamış, okumayı, öğrenmeyi, öğretmeyi her şeyin önünde ve ötesinde gören bir dinin mensuplarıyız. Bize bilen ile bilmeyenin asla eşit olmayacağını bildiren ve öğreten yüce bir kitabın okuyucularıyız. İlmin müminin yitik malı olduğunu ve Çin'de bile olsa aramasını, bulmasını, öğrenmesini; okumanın bilmenin ve öğrenmenin kadın erkek herkese bir sorumluluk ve zorunluluk olduğunu dile getiren yüce peygamberimizin takipçileriyiz. Tüm yarışmacı öğrencilerimize başarılar dilerim" dedi.

Konuşmanın ardından düzenlenen yarışlarda, en güzel ezan okuma kategorisinde, Hakkari İmam Hatip Lisesi öğrencisi Harun Kaya, hafızlık kategorisinde Yüksekova İmam Hatip Lisesi öğrencisi Berat Erci, Kur'an-ı Kerim kategorisinde ise Hakkari İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Duman birinci oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere para ve çeşitli hediyeler verildi.

İl genelinde birinci olan öğrencilerin daha sonra bölgede yarışacakları bildirildi.

Yarışmaya, Şemdinli Milli Eğitim Şube Müdürü, İlçe Müftü Vekili Nihat Şahin, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER