Fransa'da 148 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü

Barcelona’dan kalkan ve Düsseldorf seferini yapan Germanwings havayollarına ait bir A320 Airbus uçağı Fransız Alplerinde düştü. Uçakta 142 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu belirtildi.

Fransa'da 148 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü
Barcelona’dan kalkan ve Düsseldorf seferini yapan Germanwings havayollarına ait bir A320 Airbus uçağı Fransız Alplerinde düştü. Uçakta 142 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu belirtildi. Uçağın yerel saat ile 11.00 de radarlardan kaybolduğu açıklandı. Bölgede uçuş yapan iki helikopterin uçağın enkazını gördüğü duyuruldu. Fransa Sivil Havacılık kurumu tarafından doğruladı.

UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI

Barcelona’dan yerel saat ile 09.35 de kalkan ve Düsseldorf kentine giden Germanwings havayollarına ait bir A320 Airbus uçağı Fransız Alplerinde düştü. Uçağın Fransa’nın güneyinde İtalyan sınırına yakın Barcelonette kenti yakınlarına düştüğü belirtiliyor. Uçakta bulunan142 yolcu ve 6 mürettebattan kimsenin kurtulmadığı açıklandı. Uçağın pilotunun saat 10.47 de Provenza kentinde bulunan havaalanındaki kuleye acil durum çağrısı yaptığı kaydedildi. Bu acil çağrı üzerine arama çalışmalarına katılan iki helikopterin uçağın enkazına ulaştığı duyuruldu.
Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 20:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER