Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: İzleme Heyeti kabulümüzdür

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında toplantıda ele alınan konular ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: İzleme Heyeti kabulümüzdür
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında toplantıda ele alınan konular ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Arınç, "Benim bir sevdam vardır ama makam sevdası değildir. Adam kayırma değil birilerinin yaptığı gibi. Çıkar ilişkisi değil birilerini yaptığı gibi. Bu dava için kendimi feda ettim. Şerefimle yaşayacağım. Sadece emekli maaşımla geçineceğim Huzur içinde Ankara sokaklarında dolaşacağım" dedi.

"ÖCALAN'IN MEKTUBU: BEKLENTİMİZ FARKLIYDI AMA MESAJ BU HALİYLE BİLE OLUMLU"

Arınç, "Öcalan'ın mesajının ne anlamına geldiğini kamu düzeni müsteşarlığımız analiz ediyor. Beklentimiz farklıydı ama mesaj bu haliyle bile olumlu buldum" dedi.

"İZLEME HEYETİ KONUSU BİZİM KABULÜMÜZDÜR"

Arınç, "İzleme heyeti konusu bizim kabulümüzdür. İzleme heyetindeki kişileri akil insanlar içinden olacaktır. Her kafadan bir ses çıktı. İzleme heyetine hangi görevler verilecek, bunu belirlediğimiz bir listemiz var. Kayıt altına alındı" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZI İZLEME HEYETİ KONUSUNDA VE ÇÖZÜM SÜRECİYLE İLGİLİ DAHA FAZLA BİLGİLENDİRME İHTİYACI DOĞDU"

Arınç, "Akil kişiler içinde uygun gördüğümüz kişilerle iletişime geçilecektir. Sayın cumhurbaşkanımızı izleme heyeti konusunda ve çözüm süreciyle ilgili daha fazla bilgilendirme ihtiyacı doğdu. Bu aşamalar önemli aşamalardır, bu bizim eksikliğimiz olmuştur. Sayın başkanımız ve ilgili arkadaşlarımız cumhurbaşkanımıza daha fazla bilgi vereceklerdir" dedi.

"BİZ MÜZAKERE SÖZÜNÜ ŞU VEYA BU SEBEPLE KABUL ETMİYORUZ"

Arınç, "Onlar hep müzakere sözünü kullanabilirler. Ama biz müzakere sözünü şu veya bu sebeple kabul etmiyoruz. Henüz o noktada olmadığımızı daha önemli işler yapılması gerektiğini düşündüğümüz için. Bütün işlerin hukuk devleti ölçütlerine yapılması gerektiğini de düşünürüz" dedi.
Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER