Demirtaş: İki maymunu oynuyorlar

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Erdoğan ile AK Parti Sözcüsü Arınç arasındaki tartışmalara ilişkin “Bugün Hükümet Sözcüsü, Hükümet’in İzleme Heyeti konusundaki tutumunun arkasında olduğunu deklare etti. Kimi muhatap alacağız? İki maymunu oynuyorlar desem, onlar için yanlış olmaz” dedi.

Demirtaş: İki maymunu oynuyorlar

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Med Nuçe Tv’ye konuştu.

Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Erdoğan’ın açıklamaları

“Cumhurbaşkanı’nın son açıklamaları çok programlı, bilinçli. Bir stratejinin aşamalarıdır. Bugün de ifade ettikleri, kendi açık düşünceleri. Taraflar başkaca amaçlar gütse de, müzakere sürecinde birbirlerine yaklaşmaları beklenir. Ancak görünen o ki, Cumhurbaşkanı’nda değişme yok.

“Cumhurbaşkanı bireysel haklar çerçevesinde, “Kürtler canım ciğerim” modunda. Neden? Çünkü AKP her seçimde olumlu bir havayla seçime girdi. Cumhurbaşkanı sürecin rantını yemeye alışmış. Şimdi de “PKK’ye silah bıraktırıyoruz” ile seçmenin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Çağrı olacak, PKK de “Silahları bıraktım, tamam” diyecek. Bunun olabilmesi için bazı aşamalar gerektiğini Sayın Öcalan belirtiyor.

“İmralı’da bu şekilde konuşulmadı. Erdoğan oldu bitti ile gerçekleşmesini istiyor. Tarih konuşulmadı. Zabıtlarda mevcuttur. Heyetimiz ciddiyetsiz değildir, mektubun içeriğini değiştirme durumu yoktur. Mesajda 15 Nisan tarihi olsaydı, okunurdu.

Erdoğan-Arınç tartışması

“Biz AKP’ye güvenmiyoruz derken tam da bunu kast ediyorduk. İyice ortaya çıktı ki hükümet süreçten sadece silahsızlanmayı anlıyor. Bugün Hükümet Sözcüsü, Hükümet’in İzleme Heyeti konusundaki tutumunun arkasında olduğunu deklare etti. Kimi muhatap alacağız? “İki maymun”u oynuyorlar desem, onlar için yanlış olmaz.

“AKP tehdidini bertaraf edecek tek güç HDP’

“AKP’deki tartışma nereye giderse gitsin, HDP’nin başarılı olması ve AKP’yi geriletmesi dışında hiçbir kurtuluş yolu yoktur. AKP tehdidini bertaraf edecek tek güç HDP’dir.

“AKP içindeki duruma bakılarak umut beslenemez, biz kendi işimize bakacağız. AKP içindeki zihniyetin değişmesini beklemek hayalcilik, saflık olur. Biz Erdoğan’ın düşüncelerinin değişmesini beklemiyoruz. Cumhurbaşkanı’nın barıştan ne anladığı ortada. ‘Benim güçlenmeme yarıyor mu? Yarıyorsa barış iyi, değilse boş verin’ anlayışında.

‘Eşme Ruhu’

“Eşme ruhu”nun mesajda olduğunu devlet biliyor. Sayın Öcalan’ın mesajı alelade posta yoluyla gelmiyor. Bir konsensüsle ulaşıyor Newroz alanına. Genelkurmay “Eşme ruhu”nu Newroz’da okununca mı gördü? Öyleyse kusura bakmasınlar. Ciddiyetsizliklerini ortaya koyuyorlar.

“Genelkurmay, ‘Eşme ruhu’na ilişkin açıklamasıyla Erdoğan’ın tarafında olduğunu ortaya koyuyor. Seçimle ilgili adımlar, siyasi.”

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER