Tutuklu çocuklar: Cezaevine gelen sarıklılar IŞİD'e katılmamızı istiyor

Van M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu çocuklarla görüşen avukatlar, çocukların kendilerine IŞİD propagandası yapıldığını belirterek, ‘Cezaevine berberlik ve benzeri kurslar adı altında sarıklı ve cübbeli kişiler geliyor. Bu kişiler IŞİD’in İslam için savaştığını belirtiyor. IŞİD’e katılıp İslam için savaşmamız istenmektedir’ dedi.

Tutuklu çocuklar: Cezaevine gelen sarıklılar IŞİD'e katılmamızı istiyor

Van M Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki çocuk tutukluların maruz kaldığı taciz ve işkence iddialarının ardından cezaevinde çocuklarla görüşen avukatlar ve Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUYAD-DER) yöneticileri, dernek binasında basın toplantısı düzenledi.

Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA) yer alan habere göre, TUYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün, cezaevinde yeni bir skandal ile karşı karşıya olduklarını belirterek, avukatların çocuklarla yaptığı görüşmelerde, çocukların kendilerine bazı sakallı kişilerin berber adı altında koğuşlarına geldiklerini ve gelen bu kişilerin IŞİD’in propagandasını yaptığını aktardı.

Aygün, polisler tarafından dipçiklerle darp edilen ve tacize uğradığı iddia edilen çocuk tutuklu G.S.’nin cezaevinde yapılan IŞİD propagandasını şu sözleri ile aktardığını kaydetti:

“Cezaevine berberlik ve benzeri kurslar adı altında gelen sarıklı, cübbeli kişiler olup, bu kişiler çocuklara terör örgütü IŞİD’in propagandasını yapmakta, IŞİD’in İslam için savaştığını belirtmekte ve IŞİD’e katılıp İslam için savaşmamız istenmektedir.”

Taciz ve işkence iddiaları

Taciz ve işkence iddiaları ile ilgili bilgileri de paylaşan Aygün, G.S’nin kendilerine gözaltında iken dipçikler ile işkenceye maruz kaldığını, psikolojik baskının yanı sıra tacize de uğradığını aktardığını ifade etti. Aygün, yine diğer tutukluların da benzer sorunları aktardığını belirtti.

Hak ihlalleri

Aygün, cezaevinde yaşanan hak ihlallerin dair ise şu bilgileri verdi:

* “Yeni gelen siyasi tutuklular kirli yataklar ve tüylü battaniyeler veriliyor. Bu tüylü ve kirli battaniyeler tutsaklarda hastalığa neden olmaktadır.

* Açık görüş saati bir saat olmasına rağmen yarım saat yapılıyor.

* Çocuk tutukluların adli tutukluların hakaretlerine ve fiziki şiddetine maruz kalıyor.

* Hastane ve mahkeme sevklerinde çıplak aramaya maruz kalıyor.

* Yine hastane sevklerinde askerlerin fiziki ve sözlü saldırılarına maruz kalıyorlar.”

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER