Van'da13 AKP'li HDP ve DBP'ye geçti

Aralarında AKP belediye meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ve gençlik kolları çalışanlarının bulunduğu 13 kişi Edremit, Gürpınar ve Muradiye’de düzenlenen katılım törenleriyle DBP ve HDP’ye geçti.

Van'da13 AKP'li HDP ve DBP'ye geçti
 Aralarında  AKP belediye meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ve gençlik kolları çalışanlarının bulunduğu 13 kişi Edremit, Gürpınar ve Muradiye’de düzenlenen katılım törenleriyle DBP ve HDP’ye geçti.  DBP ve HDP'ye geçen AKP'liler, "Halkımızdan özür diliyoruz. Artık kendi evimize döndük" dedi.


AKP Van il ve ilçe örgütlerinde yaşanan kan kaybı sürüyor. Geçen hafta 13 belediye meclis üyesi istifa eden AKP’de bugün Edremit, Gürpınar ve Muradiye’de istifalar yaşandı. AKP’de bulundukları görevden istifa eden ve aralarında aralarında  AKP belediye Meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ve gençlik kolları çalışanlarından 13 kişi düzenlenen törenlerle HDP ve DBP’ye geçti.

EDREMİT

Edremit ilçesinde AKP’li belediye meclis üyeleri ve gençlik kolları yöneticileri partilerinden istifa ederek düzenlenen törenle DBP’ye katıldı.
DBP Edremit İlçe Binası'ndadüzenlenen katılım törenine DBP ve HDP Edremit İlçe Örgütü Eşbaşkanları, HDP Van Milletvekili Adayları Lezgin Botan, Zozan Yeliz Yıldırım, Edremit Belediye Eş Başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan katıldı.

'BİRLİKTE ÖZGÜR YAŞAMI İNŞA EDECEĞİZ'

Törende konuşan DBP Edremit İlçe Eş Başkanı Abdülkerim Batmaz, Edremit'te yaşayan ve farklı siyasi parti ve kuruluşlara üye herkesin yerinin halkın partisi DBP olduğunu belirterek, tüm farklılıklarla beraber en geniş yelpazede birlikte özgür bir yaşamı inşa etmenin mümkün olduğunu söyledi.

'HDP BARIŞ İÇİN FIRSAT'

HDP Van Milletvekili Adayı Lezgin Botan ise, 'halkların arasına tarihten bugüne ekilen nifak tohumlarının halkları birbirine düşman ettiği gibi aynı etnik yapıya mensup olanları aileleri, aşiretleri bile birbirine düşürecek bir sistematiğe sahip olduğunu' belirtti. HDP projesinin Türkiye halklarının bir arada barış içinde yaşaması için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çeken Botan, Türkiye’de yok sayılan Kürt halkının da kendi arasında ulusal birlikteliğini sağlamasının önemli olduğunu belirtti. Botan, "AKP'den istifa ederek DBP’ye katılan yöneticilerle beraber barış mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

'HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUZ'

AKP’den istifa ederek DBP’ye katılan gençlik kolları üyeleri ve yöneticiler adına konuşan AKP Edremit Belediye Meclis Üyesi Halit Oral, şimdiye kadar halkla beraber olmadıklarını belirterek, "Halkımızla beraber mücadele etmenin şerefine geç nail olmuş olsak bile burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bize gösterilen bu sıcak ve samimi yaklaşımdan dolayı tüm herkese teşekkür ederiz. Halkımızdan şimdiye kadar uzak olduğumuz için özür diliyoruz. Bundan sonra halkımızla, partimizle beraber omuz omuza barış ve özgürlüğün mücadelesini vereceğiz" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından DBP’ye geçiş yapan AKP’li eski yönetici ve belediye meclis üyesine DBP rozeti takıldı. 
Törenin ardından AKP’den istifa eden Edremit Belediye Meclis Üyesi Halit Oral, AKP Edremit eski Gençlik Kolları Başkanı Volkan Üçgül, gençlik kolları üyeleri Uğur Akgün,Veysel Çoşkun, Yunus Yıldırım, DBP üyelik formlarını doldurarak resmen üye oldular.

GÜRPINAR

Gürpınar Belediyesi’nin AKP’li  Belediye Meclis Üyesi Ahmet Hangül, partisinden istifa ederek, Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) geçti. DBP binasında düzenlenen törene, HDP Van Milletvekili Adayı Selami Özyaşar, Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, DBP ve HDP ilçe eşbaşkanları, belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri katıldı. Katılım töreninde konuşan HDP Van Milletvekili Adayı Selami  Özyaşar, mücadelelerinin yeni bir mecraya girdiğini söyleyerek, "Türkiye'de iktidar da hükümet de aynı kafada. Ülkede ciddi manada bir muhalefet boşluğu bulunuyor. AKP hukuksuzluğu hukuk diye halka yutturmaya çalışıyor. Artık buna dur demek gerekiyor ve buna dur diyecek tek parti de HDP'dir" dedi.

'YANLIŞ YOLDAN DÖNDÜĞÜM İÇİN MUTLUYUM'

DBP’ye geçen Ahmet Hangül ise, "3 ay boyunca yanlış yoldaydım. Yanlış yola girdiğimi kabul ediyor ve halkımdan özür diliyorum. Partim de beni kabul ettiği için çok mutluyum. Bunun için de hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
DBP Gürpınar İlçe Eş Başkanı Metin Öner de şöyle konuştu: "Hangül'ün evine dönmesinden mutluyuz. Diğer partilerde bulunan insanlarımıza da buradan çağrıda bulunmak istiyorum; sizlerin asıl yeri bu partidir. Diğer partilerde ne kadar kalırsanız kalın, yabancı olmaktan kurtulamayacaksınız. Eğer sizin amacınız gerçekten de halka hizmet ise, biran önce partilerinizden istifa edip DBP saflarında yerinizi almanız gerekiyor. Unutmayın ki, bu halkın kapısı sizlere açıktır. Gelin ve yıllardır ihmal edilen, horlanan, her türlü haksızlığa maruz kalan halkınıza hizmet edin ve halkınız ile birlikte her türlü haksızlığa karşı mücadele edin."

MURADİYE 

Geçen hafta merkez ilçelerde görevli 13 belediye meclis üyesinin istifa ettiği AKP’de, bugün Gürpınar ve Edremit’te yaşanan istifaların ardından Muradiye ilçesinde de istifa haberi geldi. Muradiye Belediyesi’ndeki 10 AKP’li belediye meclis üyesinden Nesim Solmaz, Cemil Güler, Şevket Sülün, M. Selim Karakoç ve Mehmet Güneş’in yanı sıra ilçe teşkilatı yöneticileri Mehmet Güler ve Nihat Beyaz AKP’den istifa etti. İstifa ederek DBP’ye geçme kararı alan 7 siyasetçi için HDP seçim bürosunda tören düzenlendi. Törene , DBP Van İl Eşbaşkanı Miraz Çallı, DBP ve HDP ilçe Eşbaşkanları ve yöneticileri, Van milletvekili adayları Tuğba Hezer, Adem Özcaner, Muradiye Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Ali Tunç, Safure Güneş ve yüzlerce kişi katıldı.
DBP Muradiye İlçe Eşbaşkanı Vahdettin Uca, “Halkımız topyekun birlik olmuş ve 7 Haziran zaferine doğru emin adımlarla yürüyor” dedi.

'KÜRT HALKININ ÖNÜNÜ BARAJLARLA TUTAMAYACAKLAR'

DBP İl Eşbaşkanı Çallı ise, DBP’ye katılan eski AKP’li encümenleri selamlayarak, "Artık Kürtler birlik olmuş ve tek renk olarak gözüküyor. Nasıl ki Kobanê’de Kürtler birlik olarak zafere yürüdüyse şimdi de tekrardan Kürtlerin topyekun birlik olarak 7 Haziran’da yeni bir zafer için yürüdüklerini görüyoruz. Kürtlerin bu birliğine karşı çaresiz kalanlar yeni komplo üretme peşindedir. Kürt halkının bu duruşuna karşın sistemin kirli oyunlarına alet olanlar HDP’ye saldırmaya başladı. Artık Kürt halkının önünü barajlarla da tutamayacaklar” şeklinde konuştu.

'HER GÜN YENİ BİR MÜJDE İLE UYANIYORUZ'

HDP Adayı Tuğba Hezer ise Muradiye halkının birlik ve beraberliğini kutlayarak, şunları ifade etti: "Bugün 7 arkadaşımız gerçek evlerine geldiler. Her geçen gün AKP’nin kirli politikaları antidemokratik tutumunu gören halkımız kendi evine gelmeye başlıyor. Bizler de bu gelen arkadaşlarımızın HDP güç katacaklarına inanıyoruz."
HDP Adayı Özcaner de "Bizler bugüne kadar büyük emekler vererek geldik ve bu emekler boşa gitmedi. Bizler her gün yeni bir müjde ile uyanıyoruz. Bu yıl bahar biraz geç geldi ama bu baharın geç gelmesinde bir hayır vardı” ifadelerini kullandı.

'EVİMİZE GELDİK'

DBP’ye geçen Belediye Meclis Üyesi Nesim Solmaz iki dönemdir AKP’de görev yaptığını belirterek, "Ben yolumuzun yanlış olduğunun farkına vardım ve bu düşüncelerle ben ve arkadaşlarım karar alarak kendi evimize geldik" dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER