Vekillerimize yönelik olası saldırıya sessiz kalmayız'

HDP Amed İl Örgütü, yazılı açıklama yaparak, Meclis'te HDP'li kadın milletvekillerine dönük saldırıyı kınadı.

Vekillerimize yönelik olası saldırıya sessiz kalmayız'
 HDP Amed İl Örgütü, yazılı açıklama yaparak, Meclis'te HDP'li kadın milletvekillerine dönük saldırıyı kınadı.
 
Açıklamada, HDP milletvekillerine yönelik olası saldırılar karşısında sessiz kalınmayacağı mesajı verilerek, sorumlular hakkında işlem ve özür talep edildi.
"İç güvenlik yasa tasarısına, sadece polisin yetkilerini artıran bir düzenleme olarak bakmak eksik kalır. Söz konusu tasarının yasalaşması halinde, asgari içeriği (güçler ayrılığı–temel haklar–hukuki güvenlik ilkesi) yok edilen anayasal düzenin ortadan kaldırıldığını söylemek abartılı bir yorum olmayacaktır" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
'KENDİ İDEOLOJİK CENNETİNİ YARATMAK İSTİYOR'
 
"Sadece, suç ve ceza alanındaki yargısal faaliyetin, vali/kaymakam-kolluktan oluşan idari birimlere devrini öngören İl İdare Kanunu'ndaki değişiklik dahi rejimin iyiden iyiye bir polis devleti olacağını gösteriyor. Tüm totaliter rejimler gibi bu yeni rejimin de hedefi, tek lider, tek parti, tek ideolojiye dayanarak her türlü farklılığı baskı altına almak, kendi ideolojik cennetini yaratma adına hayatlarımızı cehenneme çevirmek, her eleştiri ve itirazı fiziksel/psikolojik terör yöntemleriyle bastırmaktır. Yapılmak istenen yasal değişikliklere bakıldığında bu durum net biçimde görülmektedir. Tasarıyla hedeflenen, suç ve ceza kovuşturma yetkisinin yargısal bir faaliyet olmaktan çıkarılarak tamamıyla kolluk faaliyetine dönüştürülmesi, böylece Ceza Muhakemesi Kanununda belirlenen güvencelere riayet edilmeden keyfi kolluk faaliyetini hakim kılmak ve yargı denetimini ortadan kaldırmaktır. Sözkonusu değişiklikler CMK yerine PVSK vb. yasalar üzerinden gerçekleştirilmeye çalışılıyor."
 
HDP Amed İl Örgütü, 'İç Güvenlik Yasası’na karşı tüm gücüyle direneceğini' belirtti.
Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2015, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER