YPG'den çağrı: IŞİD'in kontrolündeki yolları kullanmayın

Batı Kürdistan’ın askeri gücü Halk Savunma Birlikleri (YPG), Batı Kürdistan sakinleri ve ulaşım şirketlerine, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin kontrolünde olan yolları kullanmamaları çağrısında bulundu.

YPG'den çağrı: IŞİD'in kontrolündeki yolları kullanmayın
Batı Kürdistan’ın askeri gücü Halk Savunma Birlikleri (YPG), Batı Kürdistan sakinleri ve ulaşım şirketlerine, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin kontrolünde olan yolları kullanmamaları çağrısında bulundu.  YPG, IŞİD çetelerinin sivilleri alıkoyarak, canlı kalkan olarak kullandığını belirtti.


Son haftalarda özellikle Kobanê bölgesine yönelik IŞİD çetelerinin saldırılarını arttırması ve sivilleri hedef alması üzerine YPG Basın Merkezi, Batı Kürdistan sakinleri ve ulaşım şirketlerine çağrıda bulundu.

YPG, “Çete grupları ve IŞİD teröristleri ile işbirlikçileri Rojava kantonları üzerinde geniş bir ambargo uyguluyorlar. Amaçları kantonların birbiriyle bağlantısını koparmak ve diğer bölgelerle de ilişkisini kesmek. Bu gruplar, Rojava’ya yakın bölgeleri denetimlerine aldıkça, bu ambargonun daha da güçlenme riski var” dedi.

Kürt yolcuların bu çetelerin denetimindeki alanlarda alıkonulduğunu, katledildiğini ve eşyalarını yağmalandığını kaydeden YPG, “Çok sayıda çete grubu sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor ve bazen alıkoydukları sivillerle, YPG üzerinde, tutuklanan çete mensuplarının bırakılması için baskı kurmaya çalışıyorlar” dedi.

YPG, şirketlerden sivillerin hayatını tehlikeye atmamaları için IŞİD kontrolündeki yolları kullanmamalarını isterken, Batı Kürdistan sakinlerine de bu yolları kullanmamaları çağrısında bulundu.

YPG, “Ağır darbe alan çetelerin, başta Kobanê Kantonu olmak üzere Rojava’ya yönelik vahşi saldırıları arttı. Çeteler, halkımıza yönelik her türlü vahşeti uyguluyorlar” diye belirtti.  YPG, başta Kobanê sakinleri olmak üzere Rojava sınırları içerisinde ve dışında yaşayan vatandaşları, IŞİD’in kontrolünde olmayan güvenli yolları kullanmaya çağırdı. / anf

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER