YSK'dan seçim açıklaması

YSK Başkanı Güven 7 Haziran seçimlerinde ‘elektrik kesintilerinin önlemi için’ jeneratör olmayan yerler için çalışma başlattıklarını söyledi.

YSK'dan seçim açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven 7 Haziran seçimlerine ilişkin, “elektrik kesintilerinin önlemi için” jeneratör olmayan yerler için çalışma başlattıklarını söyledi.

30 Mart yerel seçimlerinde elektrik kesilmiş ve Enerji Bakanı Taner Yıldız trafoya kedi girdiğini, bu nedenle de kesinti yaşandığını söylemişti. YSK Başkanı Sadi Güven, bir daha böyle bir kesintinin yaşanmaması adına jeneratör olmayan yerler için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Bağımsız aday sayısı 181

YSK Başkanı Güven, “Siyasi partiler ülke çapında seçime girebilmek için en az 41 ilde tüm adayları eksiksiz bildirmekte yükümlüdür. Bir ilin tam olması için de vekil sayısı kadar adayın gösterlimesi gerekir. Eksik aday ve belge eksikliği halinde, belge ikmal edilmediği veya belgesini ikmal edemediği takdirde, o ilde seçime katılma hakkını kaybedeceklerdir. 41 ilde bu şekilde değerlendirilecektir” dedi.

“Sonraki aşamada ölüm, istifa ve YSK incelemesi sonucu iptal edilen adaya ilişkin olarak bir ikmal söz konusudur” diyen Güven, bağımsız aday sayısınının da 181 olduğunu bunlarında yüzde 91’inin erkek yüzde 9’unun yani 16’sının kadın olduğunu söyledi.

Seçimlere yönelik önlermler

YSK olarak gerekli önlemleri aldıklarını söyleyen Güven, “Seçime hazırız. Seçimin yapılmasını artık bekliyoruz. 54 ülkede seçim yapılacak. 8 Mayıs itibariye başlayacak 31 Mayıs itibariyle bitecek” dedi.

Elektrik kesintileri için önlem

Biz her seçimde Enerji Bakanlığıyla görüşme yapıyoruz. Seçim günleri kesinti çok az oluyor zaten dilerim bu seçimde olmaz” diyen Güven, “Adalet Bakanlığıyla görüştük. Jenaratör olmayan yerler için çalışma başlattık” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER