HDP'nin İzmir adayları: İzmir artık başka renge büründü

HDP'nin İzmir adaylarından Kürkçü, "Projemizin İzmir'de hayat bulması gerekiyor; İzmir'de hayat bulursa Türkiye'de de bulacak" dedi. Yine HDP İzmir adaylarından Doğan ve Dr. Gül de, bütün halk ve inançları kapsayacaklarını belirtti.

HDP'nin İzmir adayları: İzmir artık başka renge büründü
 HDP'nin İzmir adaylarından Kürkçü, "Projemizin İzmir'de hayat bulması gerekiyor; İzmir'de hayat bulursa Türkiye'de de bulacak" dedi. Yine HDP İzmir adaylarından Doğan ve Dr. Gül de, bütün halk ve inançları kapsayacaklarını belirtti.


Halkların Demokratik Partisi (HDP), 7 Haziran'da Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da yapılacak genel seçimler için aday listesini hazırladı.

ANF'ye konuşan, HDP'nin İzmir milletvekili adayları Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan ve Dr. Zeki Gül, HDP'nin kentin çok kültürlülüğünü yansıttığını belirtti.

'PROJEMİZ İZMİR'DE HAYAT BULURSA TÜRKİYE'DE DE BULUR'

HDP İzmir Birinci Bölge Birinci Sıra Adayı, Ertuğrul Kürkçü: 
"Aday gösterildiğimiz yerleri genel olarak kendimiz seçmiyoruz ama İzmir'e gitmeye rızam var. Birincisi; İzmir'den bugüne kadar hiç vekil çıkartmadık. Mersin'den de çıkartamamıştık ama oradan vekaleti aldık, şimdi İzmir'den çıkartacağız. İkincisi; İzmir'in toplumunu, toprağını, hayatını yakından biliyorum. Her yıl en az üç dört kez etkinliklerde bulunuyorum. Yakınlarım da İzmir'de oturuyor. İzmir'de ne yapılacağına dair fikrim var. Ayrıca ortaklık projemizin İzmir'de hayat bulması gerekiyor; İzmir'de hayat bulursa Türkiye'de de bulacak, demektir. 
Hep birlikte partimizi barajın ötesine taşıyacağız ve İzmir'i bir yabancı toprak ilan eden ırkçılığı da bu seçimle birlikte, İzmirlilerle birlikte bertaraf edeceğiz. Hem Cumhurbaşkanlığı seçiminde hem de Newroz'da İzmir artık başka renge büründü. Bunu seçimde siyasi bir varlığa dönüştürmek işi geriye kalıyordu. 
İzmir'in genel olarak sola bakan bir şehir olduğunun farkındayız. CHP'nin temsil edemeyeceği bir sol gücün burada tarafımızdan temsil edilecek olması ayrı meseledir.

Yine Müslüm Doğan da ikinci bölgede listenin başında. Pınar Aydınlar arkadaşımız da var. Çoğulcu ve İzmir'in beklentilerine uygun bir listemiz var ve bunun karşılığını alacağımıza da inanıyoruz. Aydın ve Manisa'da da etkisini göreceğimizi düşünüyorum. Aynı zamanda bölge seçimi yapıyor olacağız."

'ÇARPITILMIŞ ALGIYI YIKACAĞIZ'

HDP İkinci Bölge Üçüncü Sıra Adayı, Dr. Zeki Gül:
"İzmir’de CHP’nin ulusalcı milletvekillerinin yarattığı çarpıtılmış algıyı yıkacağız. Bunun gerçekçi olmadığını Türkiye’ye yansıtacağız. Dışarıdan sürekli göç alan bir kent, bundan kaynaklı kültürel anlamda da çok zengin. İzmir’i simgeleyen boyoz; Museviler tarafından İspanyollar aracılığıyla kentle tanıştırıldı. Yine İzmir’in simgesi haline gelen midyeyi de Mardinliler kente sevdirdi. Bunlar çok kültürlülüğü yansıtıyor. Bu durumu fırsata dönüştüreceğiz. HDP aslında giderek iktidara yürüyor. Ben de bir milletvekili adayı olarak sağlık alanındaki bütün deneyimlerimi HDP ve halka taşıyacağım. "

'İZMİR ÜLKE MOZAİĞİ'

HDP İkinci Bölge Birinci Sıra Adayı, Müslüm Doğan: 
"Sadece Alevilerin değil, tüm halkların adayıyım. Yeni bir Türkiye inşa etmek için geliyoruz. Bütün halkları ve inançları kapsayacak bir programımız olacak. İzmir bir ülke mozaiği ve geniş bir oy potansiyeli var. İzmir’deki akışımızı hiçbir baraj durduramayacak çünkü bu akışın debisi çok yüksektir!"
 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER