Yüksek: HDP provokasyonla baraj altında kalırsa savaş süreci yaşanır

DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, Ağrı'da yaşanan provokasyonun AKP tarafından yaratıldığına dikkat çekerek, HDP'nin baraj altında kalmasının amaçlandığını belirtti.

Yüksek: HDP provokasyonla baraj altında kalırsa savaş süreci yaşanır
 DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, Ağrı'da yaşanan provokasyonun AKP tarafından yaratıldığına dikkat çekerek, HDP'nin baraj altında kalmasının amaçlandığını belirtti. AKP'nin askerlerin ölmesini istediğine dikkat çeken Yüksek, "(...) Başarılı çıkarsak süreç ezilenler halklar lehine dönebilir. Ama bunun tamamı HDP'nin barajı aşmasına bağlı" dedi.


Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Kamuran Yüksek ve HDP Marmara, İç Anadolu, Karadeniz Bölgeleri Seçim Komisyonu sözcüleri, HDP'nin seçim çalışmalarına ilişkin HDP İstanbul İl Binası'nda basın toplantısı yaptı.

Toplantıya Yüksek'in yanı sıra Kuzey Kürdistan'da seçim komisyonu sözcüleriyle HDP'li eş başkanlar da katıldı.

YÜKSEK: AKP KAOS YARATIYOR

Toplantı öncesinde açıklama yapan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Ağrı'da yaşanan provokasyona değindi. AKP'nin seçim sürecinde yaratmak istediği kaosla karşı karşıya olunduğuna dikkat çeken Yüksek, "Bunların Türkiye toplumu tarafından iyi görülmesi ve bizim tarafımızdan da iyi teşhir edilmesi gerekiyor. HDP şu ana kadar toplumun tüm kesimlerine tüm ezilenlere umut verdi. Değişimin olabileceğini kanıtladı. Demokratik bir Türkiye, yeni yaşam konusunda tüm kesimler bir araya gelmiş durumda. Bu yükselişi durdurmak için AKP'nin Erdoğan'ın tekçi bir rejim yaratmak amacıyla, HDP'yi baraj altında bırakma planları ile karşı karşıyayız. Bu yükseliş durmayacak. Ezilenlerin artık kendi kaderini kendi temsil etmek meselesidir" diye konuştu.

'ERDOĞAN'IN KURGUSU'

Ağrı Tendürek'te yaşanan provokasyonun önceden planlandığına değinen Yüksek, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamaların bile önceden planlandığını belirterek, "Henüz Ağrı'da gelişmelerin ne olduğu bilinmezken, netlik kazanmamışken siyasi propaganda yapmaya başladılar. Ağrı olayının önceden tezgahlanmış ve Erdoğan tarafından kamuoyuna servis edilmek üzere hazırlanmış bir kurgu. Ama boşa çıkartıldı" diye ekledi.

Yüksek, şunları ifade etti: "Önce gerillanın askere saldırı düzenlendiği söylendi. Hemen oraya intikal ettik ve bunun bir eylem olmadığını tam tersine bir askeri operasyon olduğunu paylaştık. Şimdi kamuoyu bu gerçeği biliyor. Bunun kararını Vali'nin aldığı açıklanıyor. Vali de hükümetten emir aldığını bugün yarın açıklayacaktır. Bu bir askeri operasyondur. Bunu hükümet planlamış ve hükümet talimatı ve Valilik genelgesi ile jandarma birimleri tarafından gerçekleşen bir operasyondur. Bir ateşkes durumu söz konusu. Ateşkes durumu devam ediyorken böyle bir operasyon yapılması anlaşılmaz bir durumdur. Hiçbir şey ortada yokken bir operasyon yapıyorsanız, sizin niyetiniz ve amacınız başka. 28 Şubat'ta Sayın Öcalan çok önemli bir niyet beyanında bulundu. Hemen ardından KCK bu paralelde bir açıklama yaptı. Peki ne oldu? Hükümet 10 madde konusunda bir adım attı mı? Bunun koşullarını oluşturdu mu oluşturmadı mı?"

'AKP ASKERLERİN ÖLMESİNİ AMAÇLADI!'

AKP'nin devreye koyduğu kaos planı çerçevesinde HDP'yi geniş kesimler noktasında marjinal bir noktaya itmek istediğini söyleyen Yüksek, AKP ve Erdoğan'ın HDP'nin baraj altında kalmasını ve hem başkanlık hem de tek başına anayasayı yapacak çoğunluğa ulaşmaya çalıştığını belirtti. "AKP'nin amacı orada o askerlerin ölmesiydi. Öldüklerinde ne olacaktı? Ülkenin dört bir yanına asker cenazesi gönderilecek ve başlayacak AKP propagandasına. Ve HDP'nin batıda çalışma yapmasını engelleyeceklerdi. Plan buydu. Kürt illerinde farklı bir infial çıkartılacak, batıda da asker cenazeleri gönderilerek karışıklık çıkartılacaktı. Tezgah bu. AKP'nin iktidarını kaybetmemek için yapmayacağı şey yok. Ama her diktatörün sonu da bellidir. Kaybetmekten halklara hesap vermekten kurtulamaz. AKP'nin de Erdoğan'ın da sonu böyle olacaktır" şeklinde konuştu.

'SAVAŞ SÜRECİ' UYARISI

Seçim çalışma kampanyasına hızla devam edilmesi gerektiğini ifade eden Yüksek, şöyle devam etti: "Provokasyonlar konusunda duyarlı olmaya devam etmemiz gerekir. Yapmamız gereken duyarlılık göstermek, mümkün olduğu kadar karşılıklı siyasi gruplar arası çatışmadan uzak durmak gerekir. Ama bunu siyasi devrimci duruşumuzdan ödün vermeden hiç kimseye boyun eğmeden yapmak gerekiyor. Bunu boşa çıkartarak yol almaktan başka çaremiz yok. Büyüyen biziz, bizim sokak çatışmalarına kavgaya ihtiyacımız yok. Ne kadar uygun zemin oluşursa kendimizi o kadar çok topluma anlatabiliriz. AKP eğer seçimlerde HDP'yi bu taktiklerle baraj altında bırakılırsa seçim sonrası gelişecek süreç savaş sürecidir. MGK'da alınan karar da budur zaten. AKP'nin Erdoğan'ın hedeflediği bu. Bunu boşa çıkartabiliriz. Başarılı çıkarsak süreç ezilenler halklar lehine dönebilir. Ama bunun tamamı HDP'nin barajı aşmasına bağlı. Toplum da artık HDP'nin barajı geçmesinin Türkiye'nin geleceği açısından ne kadar önemli olduğunun farkında."

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER