Yüksekovalılar Özgecan için Yürüdü

Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetine Yüksekovalılar tepki gösterdi.

Yüksekovalılar Özgecan için Yürüdü
Özgecan Aslan için toplanan Yüksekovalılar, Cengiz Topel Caddesi üzerinde yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar kadıldı. Ellerinde Kürtçe ve Türkçe pankartlarla önce bir dakikalık saygı duruşunda bulunan kadınlar ardından basın açıklaması yaptı. 

Basın açıklamasını kitle adına Gever Demokratik Kadın Meclisi sözcüsü  Rehyan Ören okudu. Ören; "yapılan katliamın, Özgecan Aslan’a yönelik değil tüm kadınlara karşı yapıldığını ve asıl katledilenin tüm insanlık olduğunu söyledi" söyledi

Ören şöyle konuştu:

"Biz kadın hakları aktivistleri kadının toplumun ışığ ve rehberi olarak kabul eden ve böyle yaşama geçiren Özgür ve Demokratik kadınlar Gever’den sesimizi Özgecan’ın katledilişine karşı yükseltiyoruz. En vahşi terör gruplarına, en ilkel devlet politikalarına bilmum erkek egemen otoriteye karşı savaşarak özgürlük yolunu açan Kobane’nin devrimci kadınlarının ruhuyla Özgecan’ın katillerine yeni katillerin yolunu açan ve koruyan devlet siyasetine ve uygulamalarına buradan meydandan okuyor ve yaşasın özgür kadın, özgür gelecek, özgür yaşam diyerek Özgecan’ın katlilini telin ediyoruz" dedi.

Gever Demoktarik Kadın Meclsi açıklmasından sonra Yüksekova KESK Kadın Meclisi kısa bir açıklmasını yaptı. 

Basın açıklamasını Yüksekova KESK Kadın Meclisi sözcüsü Sezen Solhan , ’Artık haberlerde öldürülen, tecavüze uğrayan, töre cinayetine kurban giden, yakılan, asılan kadın haberleri görmekten bıktık usandık.  21. Yüzyıldayız. Üzerine düşünüp, kafa yoracağımız bunca şey varken dünyada, bir ortaçağ kadın mezarlığında, bir bataklıkta çırpınmaktayız Diyen Solhan,  Düşünen, üreten, hisseden tüm yüreklere "yas tutma"’ görevi veriliyor. Çünkü bitmiyor zulüm, kahpelik bitmiyor. Yaşanan toplumsal travmanın objesi haline getirilen kadın kendi manşetinde satır arası oluyor" dedi. 

AKP hükümeti 12 yıldır bu şiddete göz yummakta söyleyen Solhan, ‘katilleri cesaretlendirmekte, cinayetleri meşru kılmaktadır. Bizlerin kaderi ölen hemcinslerimizin istatistiğini mi tutmaktır? Değersizleştirdiğiniz, katliamına göz yumduğunuz, sömürdüğünüz kadınların itibarını kaç cinayet, kaç tecavüz sonra iade etmeyi düşünüyorsunuz?

Solhan, 'En son Mersin’de Özgecan Aslan kardeşimizin katliyle sarsıldı tüm ülke.Hepimiz olabilirdik Özgecan’ın yerinde. ‘’oh çok şükür bizim başımıza gelmedi’’ diye şükretmek değil, başka Özgecanlar olmasın diye mücadele etmektir bizim yolumuz’. dedi.












Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER