IŞİD'in Kaçırdığı Kadınlar İçin Yardım Çağrısı

Kadınlar, başlattıkları imza kampanyasıyla BM'ye “IŞİD’in esir pazarlarından kaçan Ezidi kadınların çığlığını duydunuz mu?” diye sordu; pazarlarda satılan kadınların kurtarılması için harekete geçilmesini istedi.

IŞİD'in Kaçırdığı Kadınlar İçin Yardım Çağrısı
 IŞİD’in kaçırdığı Ezidi, Süryani, Şii, Türkmen kadınların kurtarılması ve uluslararası kamuoyunun harekete geçerek sorumlulara karşı her türlü uluslararası yaptırımın uygulanması için imza kampanyası başlatıldı.

Birleşmiş Milletler’e (BM) seslenilen kampanyayı başlatan kadınlar, IŞİD’e karşı neden daha etkili politikaların uygulanmadığını ve kadınların köle olarak pazarlarda satılmasına neden göz yumulduğunu sordu; “IŞİD’in esir pazarlarından kaçan Ezidi kadınların çığlığını duydunuz mu?” dedi.

Çağrı metninde IŞİD’in elinden kaçmayı başaran kadınların, IŞİD’in elinde hala binlerce kadın olduğunu söylediği hatırlatılırken, şu ifadelere yer verildi:

“21.yy'da pazarlarda kadın ve çocuklar satılırken başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, tüm dünya kamuoyu neden daha etkili ve sonuç alıcı IŞİD politikası izlemiyor? Neden tüm dünya ülkeleri, Ezidi, Süryani, Şii, Türkmen kadınların, kitlesel bir biçimde, cinsel köle olarak pazarlarda satılmalarına göz yumuyor? Neden hala IŞİD’e silah yardımı ve lojistik destek veren bölge ülkelerine uluslararası baskı ve yaptırımlar uygulanmıyor?

“Soruyoruz BM’ye bugüne kadar bu kadınların kurtarılması için ne yaptınız? Bundan sonra ne yapmayı planlıyorsunuz?

“Biz kadınlar, IŞİD çetelerinin, aynı zamanda IŞİD’e her türlü desteği veren kişilerin, ülkelerin ve kuruluşların suçlu olduğunu biliyoruz. Kadınların satıldığı her ülkenin, kadınları ve çocukları satın alanların ve tecavüzcü çetelerin savaş suçu işlemiş olarak görülmesini ve uluslararası yaptırım uygulanmasını, IŞİD`in elindeki tüm kadınların kurtarılmasını talep ediyoruz.

“Ezidi ve Süryani kadınların çığlığını duyan biz kadınlar, bu kadınlar kurtarılıncaya ve tecavüzcüler uluslararası ceza mahkemesinde yargılanıncaya kadar tüm kadınların çığlığı olmaya devam edeceğiz.”

Dün başlayan kampanyaya şimdiye kadar 2 binin üzerinde kişi imza verdi.

Kampanya sayfası için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER