Çocuğa cinsel istismar davasında 6 sanığa 20 yıl hapis

Bingöl’de, 16 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan ve haklarında dava açılan 8 uzman çavuştan 6’sına toplamda 20 yıl hapis cezası verildi. 2 sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

Çocuğa cinsel istismar davasında 6 sanığa 20 yıl hapis

Bingöl’de 16 yaşındaki E.A.’ya yönelik “cinsel istismar” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 8 uzman çavuş hakkında açılan davanın karar duruşması yapıldı. Cezaların belli olduğu duruşmada tutuksuz yargılanan 8 uzman çavuş ile ilgili davada 6 sanık ’iyi hal’ indirimi yapılarak 1 yıl ile 7 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı.

Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, ‘Mağdurun çocuk olması’, ’Suçu cinsel amaç ile işlemek’, ’Değişik zamanlarda bir kişiye karşı aynı suçun birden fazla kez işlendiği’, ’Çocuğun basit cinsel istismarı’, ’Reşit olmayan ile rıza ile cinsel ilişki’ suçlarından sanıklar İ.Y.’ye 6 yıl 8 ay, Y.A.’ya 8 yıl 9 ay, M.T.’ye 2 yıl 6 ay, M.K.’ya 1 yıl 3 ay, S.K.’ya 1 yıl 10 ay 15 gün ve H.Y.’ye 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Sanık Y.A. hakkında verilen 8 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası ise “iyi hal” indirimi sonucunda 7 yıl 3 ay 15 güne indirildi.

Suç gerekçeleri arasında “reşit olmayan ile rıza ile cinsel ilişki” ifadesi dikkat çekti.

Sanıklardan K.U. ile O.G. ise beraat etti.

‘Adaletsiz ve kabul edilemez bir karar’

Hürriyet’e kararı değerlendiren, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, cezalandırmanın yetersiz olduğunu, işlenen suçun ağırlığı ile bağdaşmadığını, yasal hükümlerin sanıkların lehine uygulanmasına yoluna gidildiğini belirterek, “Nitelikli ve ağırlaştırılmış unsurlar uygulanmayarak sanıklar korunmuş. Adaletsiz ve kabul edilemez bir karardır, temiz yoluna gideceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER