Demirtaş: İç Güvenlik Paketi'ne karşı direnişimiz sürecek

Demirtaş, Meclis'teki İç Güvenlik Paketi ile ilgili olarak, "Bu yasanın çıkmaması için elimizden geleni yapacağız, direnişimizi sürdüreceğiz" dedi.

Demirtaş: İç Güvenlik Paketi'ne karşı direnişimiz sürecek
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Avrupa Sol Partisi'nin 2. Akdeniz Konferansı'nda gazetecilerin sürece dair sorularına yanıt verdi.
 
Demirtaş, AKP ve HDP tarafından yapılacağı açıklanan ortak açıklamaya ilişkin olarak; "Bu açıklama demokratikleşme ve özgürlüğe dair atılacak adımları içeren karşılıklı bir çağrı niteliğinde olacaktı. Bunun tartışması sürüyor. Bu ortak açıklamanın yapılamamasının nedeni hükümetin ve hükümet yanlısı çevrelerin manilatüf yaklaşımlardı. 'Mart ayında PKK dağdan iniyor, silah bırakıyor' şeklindeki açıklamalar bu ortak açıklamayı erteledi. Hükümet geri çekilme döneminde böyle davrandığı için geri çekilme durdu. Hüküme puan toplama kaygısı ile sürece yaklaşıyor" dedi.
 
Demirtaş, Meclis'teki İç Güvenlik Paketi ile ilgili olarak, "Güvenlik paketi ile ilgili tavrımızda ne kadar haklı olduğumuz AKP milletvekillerinin şiddet içerikli tavrı ile görüldü. Bu yasanın çıkmaması için elimizden geleni yapacağız, direnişimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.
 
Hükümetin bu konuda da kamuoyunu yanılttığına dikkat çeken Demirtaş, hükümete seslendi: "Bonzai ve molotof konusunda samimi iseniz, gelin yasayı iki madde ile sınırlandırın ve yasayı çıkartalım. Derdiniz başka, sarayınızı, saltanatınızı koruyorsunuz. Devleti demokratikleştirme yaklaşımınız yok."
 
Demirtaş, paralel yapının araştırılması için verilen önergenin reddedilmesi ile ilgili soru üzerine, "AKP'ni paralel yapı ile mücadelesi de kendi çıkarları ile sınırlı. Devleti demokratikleştirme yaklaşımı ile ilgili değil" dedi.
Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2015, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER