HDK: 15-16 Kasım'dan sonra yeni sürece girilecek

HDK 15-16 Kasım tarihlerinde “HDK ile Barışa, Özgürlüğe, Yeni Yaşama Yolculuk” sloganıyla 5. Genel Kurulunu gerçekleştirilecek. HDK Eş sözcüsü Ertuğrul Kürkçü kongre ile yeni bir sürece girileceğini belirtti.

HDK: 15-16 Kasım'dan sonra yeni sürece girilecek

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ankara’da 15-16 Kasım tarihlerinde 5. genel kurulunu gerçekleştirecek. Geçtiğimiz hafta HDK Eş sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü düzenledikleri basın toplantısında kongre ile yeni bir sürece girileceğini belirtti.

HDK Eş Sözcüsü Kürkçü, “Sürecin yerelleşmesi ve daha da toplumsallaşması için her mahalle, ilçe, il ve bölgede inisiyatif alıp barışı anlatarak barışı hükümetin iki dudağının arasından alıp, halkla buluşturacağız.”

‘HDK 5 temel eksen etrafında kuruldu’

HDK’nin “Başka bir Türkiye’nin mümkün” sloganıyla kurulduğunu belirten HDK Eş Sözcüsü Tuncel de, HDK’nin kuruluşundan bu yana Gezi ve Kobani direnişi gibi iki önemli toplumsal olayın gerçekleştiğini söyledi.

“HDK’nin 5 temel eksen etrafında kuruldu. Bunlardan ilki demokrasinin kazanılmasıdır. AKP hükümetinin barışı halklara karşı şantaj olarak kullanıyor. Buna karşı HDK’nin temel hedefleri emeğin özgürlüğü, kadın özgürlüğü ile ekoloji ve gençlik mücadelesidir.

“15-16 Kasım’da yeniden bu eksen üzerinde bugüne kadar yaptığımız çalışmaların eleştirisi ve özeleştirisini vereceğiz. Her genel kurul bizim için yeni bir başlangıç demektir.”

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2014, 22:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER