Kobani'de 4 köy ve 1 mezra özgürleştirildi

Kobanê’de 4 köy ve 1 mezra özgürleştirilirken, CizîreKantonu’nda da en az 5 çete öldürüldü.

Kobani'de 4 köy ve 1 mezra özgürleştirildi

YPG Basın Merkezi,  Cİzîre ve Kobanê’de yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

“DAİŞ çetelerinin Cizîre Kantonu'nun batı sınırlarında devam eden saldırılarına karşı güçlerimiz direnişini sürdürmektedir” denilen açıklamada,  “Dün gece çete grupları Til Temir'e bağlı Xebiş köyüne yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Güçlerimizin aktif savunması karşısında tutunamayan çete grupları kaçmak zorunda kalmıştır. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 5 çete üyesi öldürülmüş, 3 çete de yaralanmıştır” ifadeleri yer aldı.

KOBANÊ’DE YPG?YPJ SAVAŞÇILARININ OPERASYONLAR’ SÜRÜYOR

YPG açıklamasında Kobanê’ deki eylem ve çatışmalara ilişkin de şunlar belirtildi:

“DAİŞ terör örgütünün işgal girişimine karşı yürütülen Kobanê direnişi 195. gününde devam etmektedir.

Güçlerimiz dün gece Kobanê'nin güneydoğusuna yönelik bir operasyon düzenlemiştir. Çete gruplarının işgali altında bulunan 4 köy ve 1 mezrayı hedefleyen güçlerimiz çetelere ağır darbe vurmuştur. Hedeflenen Boxê, Şêx Omer, her iki Kazan köyü ve Çelebî mezrasının özgürleştirildiği operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir. Bu alandaki operasyon devam etmektedir.

Kobanê'nin güneyindeki Sepeta Ereba köyündeki çatışmalar da devam etmektedir. Dün gece bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 9 çete üyesi öldürülmüştür. “

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2015, 21:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER