Kobanili çocuklar mama, süt ve biberon bekliyor

Suruç'a göçen Kobanêli 0-3 yaş aralığında ki 20 bin bebek ve çocuk için başlatılan "Çocuğuna alırken 1 mama, 1 süt, 1 biberon daha al" kampanyası devam ederken, depolara gelen yardımların tükenme aşamasında olduğu belirtildi.

Kobanili çocuklar mama, süt ve biberon bekliyor
Suruç'a göçen Kobanêli 0-3 yaş aralığında ki 20 bin bebek ve çocuk için başlatılan "Çocuğuna alırken 1 mama, 1 süt, 1 biberon daha al" kampanyası devam ederken, depolara gelen yardımların tükenme aşamasında olduğu belirtildi.


DAIŞ çetecilerin saldırılarının ardından göç etmek zorunda kalan 200 bine yakın Kobanêlinin temel ihtiyaçlarının karşılaması için başta Kürdistan ve Türkiye kentleri olmak üzere yurt dışından destekler devam ediyor. Rojava ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde toplanan yardımlar, Kobanêlilere ulaştırılmak üzere Suruç Belediye garajında ve Awesta Deposu'nda toplanırken, yapılan yardımlara rağmen kış mevsimi ile birlikte, kahvaltılık malzeme, çocuk bezi, mama, beşik, biberon, süt, ilaç ve gıda ihtiyacı sıkıntısı baş göstermeye başladı.

‘ÇOCUKLARIN SÜT VE MAMALARI NEREDEYSE TÜKENDİ’

Merkezi depo sorumlularından Halil Akbaş, gelen yardımların DBP'li belediyeler, HDP, sivil toplum örgütleri ve Kobanê ile dayanışmak isteyen duyarlı kesimler tarafından yapıldığını ifade ederek, bu yardımların genelde temel gıda maddelerinden oluştuğunu aktardı. Yapılan yardımların gittikçe azaldığını ve durma noktasına geldiğini ifade eden Akbaş, yeni yapılan Şehîd Gelhad çadır kentinde eklemesi, sıkıntıların daha da arttığına vurgu yaptı. Çocukların süt ve mamalarının neredeyse tükendiğini belirten Akbaş, bu şartlarda yardımların süreklilik kazanarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

‘YARDIMLAR GİTTİKÇE AZALIYOR’

İlk günden beri depoda çalıştığını ifade eden Akbaş, gelen yardımların eşit bir şekilde, oluşturulan komisyonlar aracılığıyla dağıtıldığını kaydetti. Akbaş, “Başta çocuk maması ve kahvaltılık olmak üzere, kuru gıdaya ihtiyaç vardır. Yeni yapılan Şehid Gelhad çadırının da oluşması yükümüzü daha da artırdı. Yardımlar gittikçe azalıyor. Gelen yardımların sadece buradaki Konbanêlilere değil, buradan Rojava’ya da gönderiyoruz” dedi.    

‘ÇOCUĞUNA ALIRKEN 1 MAMA, 1 SÜT, 1 BİBERON DAHA AL’ DEVAM EDİYOR

Bir diğer depo sorumlusu Aslı Saraç ise 3 ay önce Suruç Kobanê Dayanışma Koordinasyonu ile Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin bebekler için başlatmış olduğu, “Çocuğuna alırken 1 mama, 1 süt, 1 biberon daha al” kampanyasının devam ettiğini belirtti.  Saraç, “Kobanê'den çete saldırılarıyla yaşanan büyük göç dalgasında, 20 binin üzerinde 0-3 yaş arası çocuk Suruç’a geldi. Kış koşullarının gelmesiyle birlikte özellikle bebek ve çocukların beslenme ve barınma koşulları ağırlaştı. Kürdistan, Türkiye ve Avrupa'dan geri dönüşler oluyor ama kampanyaya olan ilgi ilk aylarda ki gibi değil. Depolarımızda neredeyse mama ve süt kalmadı. Mama gönderen yurttaşlarımız 1-2-3-4 numaralı 'bebelac' gönderseler daha faydalı olacaktır. Kampanya kış boyunca devam edecek” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2015, 18:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
süleyman tilif
süleyman tilif - 9 yıl Önce

lütfen yardım yollarını yazar mısınız

süleyman tilif
süleyman tilif - 9 yıl Önce

Sayın Süleyman Tilif yardımlarınızı Şemdinli Nujin Kadın Yaşam Evi'ne göndererek ulaştırabilirsiniz.

SIRADAKİ HABER