Mazlum Doğan'ın ablası: Bir avuç insan milyonlara dönüştü

33 yıl önce 21 Mart 1982’de Diyarbakır Zindanı’nda teslimiyete ve işkenceye karşı eylemiyle direniş mesajı veren PKK’nin kurucu kadrolarından Mazlum Doğan’ın yaktığı isyan ateşi bugün bir halkın özgürlük yürüyüşüne dönüştü.

Mazlum Doğan'ın ablası: Bir avuç insan milyonlara dönüştü
Tarihi Amed Newroz’una saatler kala ANF’ye konuşan Mazlum Doğan’ın ablası Serap Mutlu Doğan, devletin bir zamanlar “birkaç çapulcu” diyerek küçümsediği Kürt Özgürlük Hareketi‘nin mücadele iradesinin bugün milyonlara dönüştüğünü belirtti.


“Kardeşim bugünleri görseydi Kürt halkıyla gurur duyardı” diyen Serap Mutlu Doğan, Kobanê zaferiyle Mazlum ve arkadaşlarının başlattığı direniş geleneğinin zirveleştiğini ifade etti.

Mazlum Doğan’ın Kürt halkına yönelik inkar ve imha politikalarına karşı başlattığı mücadelenin bugün milyonlara ulaştığını anlatan Doğan, “Mazlum, Kürt hareketine katılmadan önce hep bir arayış içindeydi ancak daha sonra esas mücadele etmesi gereken yerin Kürt Özgürlük Hareketi olduğunu anlayarak dilleri, varlıkları inkar edilen ve asimilasyonun uğratılmak istenilen Kürt halkının özgürlüğü için arkadaşlarıyla beraber yola koyuldu” dedi.

‘KÜRTLERİN İÇİNDEKİ ATEŞİ ALEVLENDİRMEYİ BAŞARDI’

Mazlum ve arkadaşlarının en çetin mücadeleyi Diyarbakır Zindanı’nda verdiğini hatırlatan Doğan şöyle konuştu: “O dönemde görüşe gidiyordum. Öyle bir vahşet yaşanıyordu ki tahammül edilecek gibi değildi. Saygon zindanlarından beterdi.”

Devletin insanlık dışı uygulamalarıyla PKK’yi teslim almayı amaçlandığını ancak başaramadığını vurgulayan Doğan, “O dönem bazı tutsaklar teslim olmuştu. Bu ihanetin önüne geçmek ve devletin bu çabasını alaşağı etmek için Mazlum, Mezopotamya ve Kürdistan tarihinde önemini bildiği 21 Mart’ta isyan ateşini yaktı. Bu eylemiyle Mazlum cezaevindeki teslimiyetçi politikaların önünde geçmekle kalmadığı, aynı zamanda Kürt halkının kalbindeki ateşi de alevlendirmeyi başardı’’ diye konuştu.

“Hiç unutmam Mazlum görüşte bana bir gün, ‘arkadaşlara söyle sakın ele düşmesinler. Çatışsınlar, ölsünler ama düşmesinler’ demişti. Son görüşte ise Esat Oktay Yıldıran ve ekibinin engellemesi nedeniyle onu görememiştim. Öyle bir baskıya maruz kalmıştık ki kızım kucağımda bayılmıştı. Daha sonra ölüm haberini aldım. Ancak ne zaman daralsam, umudumu kaybetsem hep o son sözleri aklıma gelir ve kendimi toparlarım” diyen Serap Mutlu Doğan bugünlere, büyük bedeller ödenerek geldiğini hatırlattı.

‘KÜRT HALKI UYANDI ARTIK DÖNÜŞ YOK’

Kürt halkının artık uyandığını ve bu uyanışın dönüşü olmadığını vurgulayan Doğan, bugün ödenmiş bedenler sayesinde bu noktaya varıldığını ve zulüm karşısında Kürt mücadelesinin kazandığını kaydetti.

“Ben AKP’ye değil verilen mücadeleye inanıyorum” diyen Doğan şöyle konuştu: “Artık kimse bu halkın önüne geçemez. Kürt hareketinin bu manevralara alışıktır ve hepsini de bugüne kadar bertaraf etmiştir. Dün olduğu gibi bugün kaybeden yine bu inkarcı kafa olacaktır. Devlet bir zamanlar Mazlum ve arkadaşlarına ‘birkaç çapulcu’ diyerek küçümsüyordu. Ancak bu bir avuç insan bugün milyonlara dönüştü. Onların yaptığı fedakarlık, birbirleri için ölüme gidişleri bu hareketin temel yoldaşlık ilkesi oldu. İşte en son Kobanê zaferiyle bu zincirin devamcısı oldu ve olmaya devam edecek.” 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER