YPG yaşamını yitiren 7 savaşçının kimliğini açıklandı

YPG, Serêkaniyê ve Hesekê cephelerinde DAIŞ çetelerine yönelik devam operasyonda yaşamını yitiren 7 YPG savaşçısının kimliği açıklandı.

YPG yaşamını yitiren 7 savaşçının kimliğini açıklandı

YPG Basın Merkezi, resmi internet sayfasında yayınladığı açıklamada, Serêkaniyê’nin Aliya ve Til Boxa alanlarıyla Hesekê’nin Eşra köyünde yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren 7 YPG savaşçısının kimliğini açıkladı.

DAİŞ çetelerine karşı tarih yazan onur direnişinin devam ettiği belirtilen YPG açıklamasında, savaşçıların sergiledikleri büyük iradeyle çetelerin ömrünü kısalttığını ifade etti.

Rojava’da her an, her dakika YPG savaşçılarının DAİŞ çetelerine karşı büyük onur mücadelesi verdiğini belirten YPG, “Bu mücadelede verilen şehitlerle halk kendi topraklarında huzur ve güven içinde yaşıyor. Bu direniş insanlık değerlerine eklenen yeni bir halkadır ve binlerce kişi bu inançla mücadele saflarına akıyor” dedi.

Serêkaniyê ve Til Temir’de süren görkemli direnişte bölgedeki savaşı sevk ve idare eden komutan Akif Gever de dahil 7 savaşçının savaş meydanında kahramanca direnerek yaşamını yitirdiği vurgulanan YPG açıklamasında şunlar belirtildi: “Akif arkadaş, Rojava devriminin en önemli elemanlarından biri olarak 2013 yılındaki Serêkaniyê, Til Berak ve Til Hemîs direnişlerinde öncü bir rol oynadı. Savaş cephelerinde asla geri atmadan dövüşerek çetelerin yüreğine büyük korku saldı.

Şehîd Akif sayesinde bugünlere ulaşabildik. Heval Akif halkların kardeşliğinin ve onurlu direnişinin sembolüydü.

Rojava devriminin başlangıcından itibaren YPG saflarındaki yerini alarak birçok savaş cephesinde komutanlık yaptı ve son nefesine kadar YPG güçlerinin komutasını yürüttü. Heval Akif ve onun gibi direnişçilerimizin şehadetleri özgürlük tutkumuzu daha da büyütmektedir. Onun izinde mücadeleyi büyüteceğimize söz veriyoruz.

YPG/YPJ güçleri olarak Şehit ailelerimize ve özelde Serêkaniyê, Til Temir, Hesekê ve Kobanê direnişinde yaşamını yitiren tüm şehitlerimizin ailelerine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyor Şehît Akif ve arkadaşlarına zafere kadar savaşarak intikamlarını misliyle alacağımıza söz veriyoruz

Yaşamını yitiren savaşçıların kimlik bilgileri şöyle:

Gever doğumlu, Akif Ziyûkan kod adlı Fehmi Polat, 9 Mayıs 2015’te Serêkaniyê’ye bağlı Aliya hattında yaşamını yitirdi.

Siirt doğumlu, 2012 katılımlı Tekoşer İntikam kod adlı Ercan Akgündüz, 8 Mayıs 2015’te Hesekê’ye bağlı Eşra köyünde yaşamını yitirdi.

2014 katılımlı Cûdî Dilsar kod adlı Hesen Cûdî 8 Mayıs 2015’te Serêkaniyê’ye bağlı Aliya hattında yaşamını yitirdi.

Hezex (İdil) doğumlu, 2012 katılımlı Cûdî Gabar kod adlı Cengîz Feşken, 8 Mayıs 2015’te Serêkaniyê’ye bağlı Aliya hattında yaşamını yitirdi.

Bitlis doğumlu, 2014 katılımlı Mervan Pîro kod adlı Taner Keserci, 8 Mayıs 2015’te Hesekê’ye bağlı Eşra köyünde yaşamını yitirdi.

Serêkaniyê doğumlu, 2012 katılımlı Hogir Serêkaniyê kod adlı Ehmed Seyîd 9 Mayıs 2015’te Serêkaniyê’ye bağlı Til Boxa hattında yaşamını yitirdi.

Van Muradiye doğumlu, Serhed Bargerî kod adlı Sinan Erselan 8 Mayıs 2015’te Hesekê’ye bağlı Til Mecdel köyünde yaşamını yitirdi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER