Yüksekdağ: Kadınlar siyasete el koymalı

HDP, DTK, HDK Eşbaşkan ve Eş Sözcüleri kadınlara siyasete aktif katılımlarını isteyerek “HDP’ye başvurun” çağrısı yaptı.

Yüksekdağ: Kadınlar siyasete el koymalı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Selma Irmak ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel HDP Genel Merkez binasında düzenledikleri toplantı ile tüm kadınlara HDP’den aday adayı başvurusunda bulunmaları için çağrı yaptı.

Toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ,”HDP kadın erkek eşitliğini temsiliyette eşitleyen yapısıyla tarihsel olarak diğer partilerden ayrışmıştır. 2015 genel seçimi öncesinde kadınların siyasetteki temsiliyetini büyütmek için yol yürüyoruz” dedi.

Yüksekdağ’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Özgecan cinayetinin ardından 7 kadının daha vahşice katledildi. Bu iktidarın fikri ne ise zikri de o odur. AKP baskıcı fikrini hiç sakınmadan politikasında ön sıraya koydu. Toplumdaki kadın erkek ayrıştırmasını ve kadının baskı altına alınmasını meşrulaştıran zihniyet bugün kadına karşı uygulanan kırımdan da sorumludur.

“Bu koşullar içerisinde kadının siyasetteki yeri ve öncülüğünün çok daha önemli bir aşamaya geldi. Kadınların kendilerine dayatılan ölüm çizgisini değiştirerek yaşam çizgisine dönüştürecek bir çizgiye ihtiyacı var. Biz yaşamın kadın eşitliği ile büyütüldüğü yeni yaşam çizgisini geliştiriyoruz.

“Kadına dönük şiddet, yoksulluk ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması için kadının siyasetteki gücünün büyümesinin tarihsel bir öneme sahiptir.

“Kadınlar siyasete aktif katılmalı”

“Bir kez daha tüm kadınlara çağrı yapmak istiyorum. Gelin kadınların partisinden, HDP’den aday adaylığı için başvuru yapın. Ataerkil siyasete, devlete güçlü bir cevap vermek istiyorsak, kadına dayatılan kıyım çizgisini değiştirmek istiyorsak bunun en iyi yolu kadınların siyasete aktif bir şekilde katılmasıdır.

“Kadınları tarihi yazmaya davet ediyoruz. Kadın arkadaşlarımız siyasete girmenin asla zor olduğunu düşünmesiler. Türkiye’deki her kesimden kadın arkadaşlarımızın doğrudan siyasete katılacak ve siyasi geleceği yönlendirecek güce sahip.”

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER